Quantcast

A. Kubilius prabilo apie galimą apkaltą R. Karbauskiui

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Andrius Kubilius, susirūpinęs dėl bandymo pažeisti šalies Konstituciją, prabilo apie galimą apkaltą Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnui Ramūnui Karbauskiui.

Konstitucijos pažeidimo požymių jis pastebi R. Karbauskio „ultimatyviuose grasinimuose Seimo nariui Justui Džiugeliui trauktis iš valdančiosios Seimo valstiečių ir žaliųjų frakcijos“.

„Justas Džiugelis kaltas, nes išdrįso viešai pakritikuoti Didįjį Vadą. Ir dar išvadino „patologiniu melagiu“. Pagąsdintas Vado, vėliau dėl tokių viešai pasakytų žodžių viešai ir atsiprašė. Bet Didysis Vadas nenurimsta: viešai išsakoma savųjų kritika yra nepakenčiama. Už ją bus keršijama, bus persekiojama ir bus baudžiama“, - situaciją vaizdžiai apibūdino Seimo narys.

A. Kubilius atkreipia dėmesį, kad ne viskas taip paprasta, kaip bando elgtis LVŽS frakcijos seniūnas. Politikas atkreipia dėmesį, kad Konstitucijos 33 straipsnio 2 dalyje sakoma: „Piliečiams laiduojama teisė kritikuoti valstybės įstaigų ar pareigūnų darbą, apskųsti jų sprendimus. Draudžiama persekioti už kritiką“.

„Iš R. Karbauskio ultimatumų galima suprasti, kad pirmadienį Didysis Vadas žada pažeisti šią Konstitucijos nuostatą. Pagal tą pačią Konstituciją, Seimo narys, taip šiurkščiai pažeidęs Konstituciją, gali sulaukti ir apkaltos“, - atkreipia dėmesį A. Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aleksas

Aleksas portretas
Na jau tik tam š....liui prabilt,ko apie savo ir motinos/nors ten irgi jo/senė tik pasimelst sugeba,o ne vadovaut.Apie tai tegul kalba zekas Nr 1.

nuomone

nuomone portretas
gal budamas girtas Kubilius taip kalbejo ir nusikalbejo ,o gal tai jo agonija?

Juokas pro ašaras

Juokas pro ašaras portretas
Jam jau apkaltos per maža - iškart reikia sodinti, kad prie 36.000 ha nespėtų dar per likusius mėn. Seime, "prisijungti" tūkstantį -kitą ha. žemės. Besotis niekada nejaučia sotumo jausmo. Jam vis per maža... Tokiems jau medicina bejėgė.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių