Quantcast

A. Kubilius apie derybas dėl koalicijos: žinote pasaką apie asilą?

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) bent artimiausiu metu neketina priimti jokių sprendimų dėl tolesnių konsultacijų su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) formuojant galimą valdančiąją koaliciją.

Penktadienį planuotas TS-LKD prezidiumo posėdis atšauktas.

„Turėjome labai gerą pokalbį vakar (antradienį – BNS) frakcijoje, nelabai žinome, ką turime spręsti. Viskas dabar yra „valstiečių“ rankose“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Andrius Kubilius.

Antradienio vakarą į pirmą posėdį buvo susirinkę į naują Seimą išrinkti konservatoriai, pasikeista nuomonėmis dėl galimo dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje su LVŽS. BNS žiniomis, nors konservatorių nuomonės šiuo klausimu skyrėsi, vyravo labiau skeptiškas požiūris dėl koalicijos su „valstiečiais“.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis BNS sakė, kad tikisi iki penktadienio sužinoti konservatorių sprendimą, ar jie nori dirbti valdžioje, ar opozicijoje. Tuo metu konservatoriai tvirtina, kad jokio sprendimo priimti neplanuoja.

„Lyderystė ir iniciatyva priklauso „valstiečiams“. Mes iš derybininkų supratome, kad jie įvertins pokalbį su mumis ir pasakys, ką nori toliau daryti, ar nori mus jau išmesti, ar jie dar nori toliau konsultuotis. Mes to nežinome“, – kalbėjo A.Kubilius.

„Mes esame atviri, bet mes valdžios neformuojame, formuoja valdžią „valstiečiai“. Mes nežinome, ko jie toliau nori. Žinote tokią pasaką apie Buridano asilą? Mes nežinome, ko jie nori“, – teigė konservatorių frakcijos seniūnas.

Seimo rinkimus laimėjusi LVŽS antradienį surengė konsultacijas su TS-LKD ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovais dėl galimos valdančiosios koalicijos formavimo.

Socialdemokratai penktadienį rengia partijos prezidiumo posėdį, per kurį žada apsispręsti, ar parlamente jie pasiryžę dirbti opozicijoje, ar dalyvaus formuojant valdančiąją koaliciją, jeigu sulauks tokio kvietimo.

LVŽS per Seimo rinkimus užsitikrino 56 parlamentarų mandatus iš 141, konservatoriai Seimo rinkimuose iškovojo 31 mandatą, socialdemokratai – 17 mandatų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį susitiko su LVŽS bei Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovais ir palinkėjo Seimo rinkimus laimėjusiems „valstiečiams“ suburti skaidrią ir atsakingą valdančiąją koaliciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzuojauta

uzuojauta portretas
negavus premjero posto,

R

R portretas
Svytuokles principas pagaliau priejo liepto gala!!!! Kiek dar galima tyciotis is paprastu zmoniu ir vykdyti oligarchu nurodymus. Nezinau kaip bus dabar, bet tikiuosi blogiau kaip prie landzbergininku ir brazauskininku nebus. Iki siol Lietuvoje buvo viena- LOVIO partija. Tikekimes kazkas pasikeis. Zmones pavarge nuo tusciu pazadu, salis nustekenta iki negalejimo. Emigracija, evakuacija pagal pilna programa. Korupcija. melas, klasta, godumas, tyciojimasis... GAL JAU VIENAKART REIKETU BAIGTI!!!! Ar ne ponai arogantiskieji, slykstu i jus ziuret. Ko verziates i valdzia, jei nieko nesugebat pakeisti? O Ramunui Karbauskiui linkiu nepamesti galvos ir nesusideti su tais kurie samoningai alino ir alina musu sali!!! Viltis mirsta paskutine...Tikekimes mazo stebuklo!!!!

Sigitas

Sigitas portretas
Aš kaip tik žinau pasaką apie asilą ir asilaitį.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių