Quantcast

Konservatorius prašo paviešinti planuojamą rajonų ligoninių uždarymą

Seimo narys Kęstutis Masiulis kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį prašydamas įpareigoti sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą Vyriausybei ir visuomenei pristatyti planuojamą rajoninių ligoninių pertvarką.

„Ketinama uždaryti iki 30 ligoninių regionuose. Šios įstaigos mažesniuose miestuose ir bendruomenėse yra ne tik sveikatos tinklo dalis, bet ir bendruomenių centrai, svarbios darbo vietos ir krašto ekonomikos skatintojai. Todėl labai svarbu, kad ligoninės nebūtų uždaromos nepamatuotai ir neatsakingai, kaip jau nutiko su Valkininkų bei Šaukėnų ligoninėmis“, - sako parlamentaras.

Nuo sausio 1 dienos, sveikatos ministrui patvirtinus, buvo uždarytos Valkininkų ir Šaukėnų ligoninės, darbo neteko keliasdešimt darbuotojų.

„Kaip rodo kitų šalių patirtis, nebūtina visų sveikatos paslaugų telkti tik didžiuosiuose miestuose, o kaip tik pasiteisina praktika išskirstyti paslaugas tolygiai - aukštosios medicinos dideliuose miestuose, o reabilitacijos, slaugos, paliatyviosios medicinos ir aptarnaujančių paslaugų iškelti iš miestų bei išskirstyti regionuose. Mažos ligoninės, kuriose sutelkiama ergoterapijos, kineziterapijos, kurortologijos ir kitos slaugos paslaugos pasiekia daug geresnių gydymo rezultatų nei dideli miestų centrai“, - teigia K. Masiulis.

Seimo valdančioji dauguma šeštadienį patvirtino gydymo įstaigų reformą - dėl tinklo spręs ministras. A. Veryga sako, kad šiuo metu ligoninėse yra 4,5 tūkst. nenaudojamų lovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TU neturi kuo manyti :)

TU neturi kuo manyti :) portretas
nes ligoninės , gydytojai ir administracija yra išlaikoma iš biudžeto , o emigravę išlaiko kitų šalių ligonines . Kur gauti pinigų , kad išlaikyti tuščias gydymo įstaigas ? Pats , mano galva , esi tučiagalvis runkelis .

AS manau

AS manau portretas
Kaimieciai ka issirinkote ta turit.Mastete runkeliskai tai ir mirkit kaip runeliai tokia jusu isrinktuju nuomone.Isivaizduoju kaimo seneliui pasiekti medikus kai autobusai nebevaiksto-nebera keleiviu .Tai prabanga kai vos judi.Taip ir stengiasi isvaikyti visus .Priversti emigruoti.Kam jiem lietuvis reikalingas.Nebus ju nebus problemos. Azijieciai dirbs pusvelciui.

Onute

Onute portretas
Siu ligoniniu nereiketu uzdaryti,juose atidaryti seneliu ir slaugos namus,atleisti senus senus gydytojus,nukarsusias buhalteres ,sekretorias,ukvedzius ir padaryti viena administracija,taip kaip Kaune padare.va cia ir pinigai taupytusi,kuriuos butu galima naudoti senu zmoniu naudai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių