Quantcast

Konservatorių pirminių rinkimų finišas: ar pralaimėjęs kandidatas rems laimėjusį?

Konservatorių organizuojamų pirminių rinkimų išvakarėse pretendentai tapti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kandidatais Lietuvos prezidento rinkimuose teigiamai vertina didelio visuomenės dėmesio sulaukusius debatus. Nepaisant to, abipusio sutarimo tarp Ingridos Šimonytės ir Vygaudo Ušacko, kad rinkimus pralaimėjęs politikas deklaruos paramą laimėtojui, iki šiol nėra.

Pasak I. Šimonytės, bet kokiu atveju pirminius TS-LKD organizuotus rinkimus bus galima įvertinti pozityviai. Jos nuomone, visuomenės susidomėjimas rinkimais ir įvykusiais kandidatų debatais parodė, kad žmonėms vis dar įdomus ir aktualus politikos turinys. Anot jos, tai ženklas, kad Seime vykstantys neproduktyvūs ginčai nepajėgia nustumti žmonių nuo esminių politinių aktualijų.

Politikė aiškino priimsianti bet kokį rinkėjų sprendimą ir tikino, kad pralaimėjusi rinkimus siūlytų savo pagalbą V. Ušackui.

„Už save galiu tiesiai šviesiai pasakyti, kad jeigu rinkimus pralaimėsiu, tai laikysiu, kad tokia yra rinkėjų valia. Tai reiškia, kad laimėjęs kandidatas eina toliau, gauna partijos paramą ir pati tokiu atveju padėsiu kuo galėsiu, jeigu tik mano pagalba bus reikalinga. Aš neketinu nieko priešinti, kad ir kas atsitiktų“, - kalbėjo I. Šimonytė.

Tai, kad pirminiai TS-LKD rinkimai jau turėjo teigiamos įtakos, pabrėžė ir V. Ušackas.

„Vien partijos populiarumas pakilo 5 procentais. Manau, kad tai yra vienas iš teigiamų rezultatų. Antras dalykas, kuris yra svarbus - tai kad žmonės pamatė partijos atsivėrimą. Todėl aš nenustebčiau, kad ir kitos politinės partijos paseks šiuo pavyzdžiu - organizuoti išankstinius rinkimus siekiant išeiti iš savo skliauto ir uždarumo“, - kalbėjo diplomatas.

Tačiau ar išreikštų palaikymą I. Šimonytei, jei ši laimėtų pirminius rinkimus, V. Ušackas neatskleidė. Jo teigimu, dabar jam svarbiausia yra tai, kad žmonės išgirstų jo politines idėjas.

„Paskutinė diena yra ne tam, kad aš kalbėčiau apie paramą, bet tam, kad mano idėjas žmonės išgirstų. Man dar nėra visiškai aiškios Ingridos vertybės, kurios susijusios su šeima, man trūksta jos užsidegimo ir to, kokias permainas ji galėtų daryti. Bet tam dar turime laiko“, - apibendrino V. Ušackas.

Vertindamas rinkimų kampanijos eigą V. Ušackas, vienu iš trūkumų įvardino TS-LKD lyderių išsakytą paramą I. Šimonytei.

„Iš to, kas vyko, reikia daryt pamokas, kad būtų vienodos konkurencijos sąlygos, nemanau, kad partijos lyderių išsakoma pozicija yra solidi. Tai, kad buvo proteguojamas vienas kandidatas yra akivaizdu. Visgi aš tikiu, kad po 28 metų nepriklausomybės esame išaugę iš priklausomybės ar nuo paklusnumo kažkieno instrukcijoms. Aš tikiuosi, kad žmonės priims sprendimą atsižvelgdami į kandidatų kompetenciją, jų lyderystės savybes“, - Eltai aiškino V. Ušackas.

Tačiau diplomatas sudvejojo, ar partijos lyderių reiškiama parama tikrai pravers I. Šimonytei. Politikas samprotavo, kad jai paramą deklaravę Andrius Kubilius, Vytautas Landsbergis galėjo padaryti meškos paslaugą.

„Aš manau, kad jie, ko gero, padarė meškos paslaugą Ingridai, nes žmonės atskiria pelus nuo grūdų“, - kalbėjo V. Ušackas.

Tuo tarpu I. Šimonytė TS-LKD lyderių jai viešai deklaruotoje paramoje neįžvelgė nieko blogo. Politikė pabrėžė, kad ji pati galinti įvardinti momentus, kada TS-LKD nariai ne visiškai etiškai agitavo už V. Ušacką.

„Kalbant apie tą paramą, kurią man išreiškė dalis mano frakcijos kolegų, tai turbūt ji nėra nenatūrali, nes mes kartu dirbame. Su Andriumi Kubiliumi, su Rasa Juknevičiene esame pažįstami labai seniai. Žmonės turi teisę pasakyti savo nuomonę“, - sakė I. Šimonytė. Ji pažymėjo, kad partijos pirmininkas ir tiesiogiai su pačiais pirminiais rinkimais susiję asmenys šiuo klausimu susilaikė.

„Aš nepykstu ant gerbiamo Vygaudo, kad už jį pasisakantis Rimantas Jonas Dagys savo paramą Vygaudui reiškia būdais, kurie, mano vertinimu, šiek tiek balansuoja ant etikos ribos. Čia (V. Ušackui reiškiamoje paramoje. - ELTA) kalbama ne apie tai, koks šaunus raitelis yra Vygaudas Ušackas, bet apie tai, kokia bloga yra Ingrida Šimonytė“, - kalbėjo prezidento posto siekianti politikė.

V. Ušackas taip pat apgailestavo, kad pirminiai rinkimai truko per trumpai, kad nebuvo leista balsuoti užsienyje gyvenantiems lietuviams. Pasak jo, pirminių rinkimų ambicija turėjo būti kur kas didesnė nei buvo. Politikas tvirtino, kad jei partijos vadovybė būtų rimčiau pažiūrėjusi į šiuos rinkimus, užsiregistruoti juose galėjo ne 20 tūkst., bet 100 tūkstančių piliečių.

Pirminiai TS-LKD rinkimai numatyti lapkričio 3-4 dienomis. Rinkimuose galės dalyvauti ne tik konservatorių partijos nariai, bet ir kiti partijos vertybėms prijaučiantys, politinių tikslų turintiems judėjimams nepriklausantys Lietuvos piliečiai.

Prezidento rinkimai vyks 2019 metų pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jau juokas ima,Šimonytė draskosi iš visų jėgų gražink visus pinigus,nes užstatei mūsų visą tautą, pati prisikimšai pinigėlių,o ką mūsų vaikus nori parduoti tiems iškrypėliams pedofilams .Vadovauk tiems iškrypėliams ir lezbijietkoms tai tavo vieta.Ir neždinkis kuo toliau nuo mūsų šalies.Nevydonė.

KONCERVATORIU

KONCERVATORIU portretas
MASKI SOU,DEMOKRATIJOS SVENTE MARO METU

tik

tik portretas
uz Usacka nes matriarchato su finansinem kurtizanem gal uzteks tik Usackui patarciau atsiriboti nuo konservu nes tai sukciai ir budamas su jais gali ir nelaimeti. patariu ATSIRIBOTI....
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių