Quantcast

Konservatoriai: tiesioginiai mero rinkimai atveria kelią oligarchams

  • Teksto dydis:

Anot jų, Kaune laimėjęs visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“ bei daugiausiai balsų mero rinkimuose surinkęs jų atstovas verslininkas V. Matijošaitis rodo grįžtančias oligarchines tendencijas.

Konservatorių vadovai teigia, kad savivaldos rinkimai parodė, jog patekti į valdžią galima pasitelkiant didelius pinigus. Anot jų, Kaune laimėjęs visuomeninis rinkimų komitetas „Vieningas Kaunas“ bei daugiausiai balsų mero rinkimuose surinkęs jų atstovas verslininkas Visvaldas Matijošaitis rodo grįžtančias oligarchines tendencijas.

„Galima pamatyti ir naują dalyką, kad tiesioginiai mero rinkimai, kaip ir prognozavome, tampa galimybe siekti pergalių rinkimuose, pasiremiant dideliais pinigais ir tais pinigais paremtu populizmu. Tokias tendencijas ypač ryškiai pamatėme Kaune. Mano įsitikinimu, tą matome Alytuje, lygiai taip pat ir Biržuose“, - pirmadienį spaudos konferencijoje teigė konservatorių lyderis Andrius Kubilius.

Jo vertinimu, tai yra pavojinga tendencija, kuri kituose rinkimuose gali tapti labai populiari, „ir tai nestiprina demokratijos“.

Pasak partijos rinkimų štabo vadovės Rasos Juknevičienės, į Kauną grįžta oligarchinės tendencijos.

„Iš esmės nieko ypatingo neatsitiko. Matijošaičio blokas surinko visus kitų partijų balsus - „Tvarkos ir teisingumo“ neliko, neliko Darbo partijos, socialdemokratai pasirodė ypatingai per mero rinkimus blogai ir liberalai nukentėjo. Taip kad Kaune per šitą nesisteminį komitetą, kuris suvienijo didelius oligarchinius resursus, tai didelė dalis neatsispyrė tiems oligarchiniams gundymams ir aš matau tendencijas Kaune tokio oligarchinio revanšo pastangas, kada dar iki Andriaus Kupčinsko buvimo meru daug kas buvo susitarima pirtelėse, medžioklėse“, - spaudos konferencijoje sakė R.Juknevičienė.

Pasak jos, per daugelį visuomeninių komitetų privataus verslo pinigai atranda kelią į politiką. R.Junkevičienė sakė, kad uždraudus remti politines partijas juridiniams asmenims, šie surado kitą būdą.

„Didžiausius laimėjimus pasiekia ten, kur už visuomeninių komitetų susivieniję labai dideli pinigai. Jeigu mes politinėms partijoms apribojom ir labai gerai padarėm, kad juridiniai asmenys nebegali finansuoti politinių partijų (...), tai dabar šitie pinigai atrado kelius per visuomeninius komitetus“, - teigė ji.

R.Juknevičienė tikisi, kad socialdemokratai palaikys A.Kupčinską antrame ture: „Jeigu socialdemokratai ir tos kitos partijos suvoks tos oligarchijos sugrįžimo tendencijų pavojingumą ir supras, kad sisteminėms partijos tai yra pavojus, tai aš tikiuosi to“.

A.Kubilius teigė, kad socialdemokratams neparėmus konservatorių, Kauno mieste kairiesiems neliks šansų išlikti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Kai Pukas susijungs su Matijošaičiu jis nebegalės nieko kritikuoti. Bus tylus žiurkėnas.

Faktas

Faktas portretas
Kol kas dar Matijošaitis nieko nepadarė. Kupčinskas palika užbaigti Panemunės tiltą, Laisvės alėja, Raudondvario plentą. Taip, kad priešlaikinis pergalės šokis dar nieko nereiškia.

džiaugiuosi,nes

džiaugiuosi,nes portretas
Pirmą kartą merą renkame tiesiogiai.tai puiki galimybė išsirinkti norimą kandidatą,be vienos kokios tai partijos patarimų,įspėjimų ir pan.Turime galimybę pasirinkti kitaip,tai kodėl turėtume rinktis kaip visada?Manau,kad neverta dairytis į praeitį,reikia gyventi tik ateitimi.Tuturi b9ti paveldimų postų,jie turi būti užsitarnauti žmonių pasitikėjimu.Rinkėjų valia svarbiau už viską.
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių