Quantcast

Konservatoriai sustabdė Lazdijų mero narystę partijoje

  • Teksto dydis:

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Priežiūros komitetas antradienį nusprendė sustabdyti Lazdijų mero Artūro Margelio narystę partijoje.

„Jo narystę sustabdėme, kol bus baigti visi tyrimai ir atsakyta į žiniasklaidoje iškeltus klausimus“, – BNS sakė Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

Pats meras antradienio posėdyje nedalyvavo. Pasak V.Benkunsko, jis atsiuntė laišką, kad tuo metu turi lankytis pas medikus.

„O atidėti posėdžio neprašė“, – pridūrė Priežiūros komiteto pirmininkas.

Meras BNS nekomentavo partijos sprendimo suspenduoti jo narystę, pranešęs, jog šiuo metu yra ligoninėje. Tuo metu su TS-LKD pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu BNS antradienio vakarą nepavyko susisiekti.

Balandžio viduryje TS-LKD Priežiūros komitetas buvo pasiūlęs A.Margeliui sustabdyti narystę partijoje, kol bus baigti tirti viešieji pirkimai Lazdijų rajono savivaldybėje ir jai pavaldžiose įmonėse. Tačiau pats meras tokio žingsnio nežengė.

Viešųjų pirkimų tarnyba tiria kelias tarp bendrovės „Dzūkų žinios“ ir Lazdijų savivaldybės bei jos įmonių sudarytas sutartis. Lazdijų meras anksčiau buvo šios bendrovės akcininkas. Tarnyba tiria tris tokius pirkimus. Lazdijų biblioteka iš „Dzūkų žinių“ pirko televizorių, tuo metu savivaldybė iš šios bendrovės įsigijo kanceliarinių prekių bei kopijavimo popieriaus.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija savo ruožtu tyrimą yra pradėjusi dėl to, kad A.Margelis galėjo nedeklaruoti įmonės akcijų pirkimo ir pardavimo sandorio.

Lazdijų meras BNS anksčiau yra sakęs jau pusantrų metų nebesantis „Dzūkų žinių“ akcininkas. Pasak A.Margelio, šios bendrovės akcininkais nėra ir jo artimieji.

Kontrolinis „Dzūkų žinių“ akcijų paketas priklauso Albinui Rėkui, smulkesni šios bendrovės akcininkai yra Dalė Juknevičienė, Darius Kaškelis, Kęstutis Matulevičius ir Kęstas Sukackas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių