Quantcast

Kodėl A. Duda praėjo pro J. Basanavičiaus kapą?

Grįžti į straipsnį

cha

cha portretas
Apie kokį Žmuidzinavičių čia kalba prieš mane rašęs ? Jei apie Antaną- tai jis mirė 1961 metais ir palaidotas Kaune. Gal čia dar koks negirdėtas veikėjas buvo ?

Paulius

Paulius portretas
Dūda nenorėjo lankyti Basanavičiaus kapo,nes matyt dar neatėjo laikas.Prieškarinė Lenkijos valdžia į Basanavičiaus veiklą žiūrėjo priešiškai,nes jis kovojo už lietuvių kalbos teises.Tai buvo liūdni laikai.Pilsudskiui buvo visai nesuprantamas lietuvių noras atkurti savarankišką,nepriklausomą nuo Lenkijos valstybę.Gražu,kad santykiai tarp valstybių gerėja.Pilsudskiui pastatytas paminklas jo gimtinėje.Užmirštamos skriaudos.Žmuidzinavičius (mirė 1927)ir Pilsudskis (mirė 1935) palaidoti greta Rasų kapinėse.Tik lenkai savo tautos vadą viduramžiškai "ketvirčiavo"- širdis palaidota Rasų kapinėse,kūnas Vavelyje.Smegenys buvo atiduoti medicinos institutui amžinam saugojimui.Karo metu kažkur dingo.Manau,kad tokios lemties jis tikrai nenusipelnė.

Taaaip...

Taaaip... portretas
liudna,bet taip yra. Lenkai save labai aukstai issikelia,zemindami lietuvius. O cia dar Vilnius...juk "lenku "zeme ! Izulumas virs ribu.Kiekviena tauta gerbtina,bet nereikia lenkams sokti "auksciau bambos".

Anonimas

Anonimas portretas
Kam neaišku todėl kad jis lenkas o lenkai LT priešai

...

... portretas
Lenkams blogai - lietuviai geri; lenkai atsigaus, vėl ims mums ultimatumus skelbt.

Galerijos

Daugiau straipsnių