Quantcast

B. Markauskas Seimo nario kėdę maino į Klaipėdos rajono mero postą

Buvęs žemės ūkio ministras, „valstietis“ Bronius Markauskas Seimo nario postą iškeis į Klaipėdos rajono mero pareigas.

Antrajame mero rinkimų ture sekmadienį jis gavo per 58 proc. balsų ir nurungė konservatorių kandidatę Rasą Petrauskienę.

„Buvo man pačiam svarbiau, kai apsisprendžiau dalyvauti rinkimuose, o kad išrinko nėra netikėta, nes aš palaikymą turiu“, – BNS sakė B. Markauskas.

„Aš antrą kartą kandidatuoju į rajono merus ir šįkart sėkmingai. Aš manau, kad mane išrinko už konkrečius darbus, nes mano rinkiminė kampanija nebuvo tokia aktyvi kaip oponentų“, – pridūrė jis.

Aš antrą kartą kandidatuoju į rajono merus ir šįkart sėkmingai.

B. Markauskas Klaipėdos rajone pakeis nuo 2003 metų rajonui vadovavusį socialdemokratą merą Vaclovą Dačkauską. Pastarasis iš kovos iškrito dar pirmame ture.

Seimo nario kėdę į mero postą iškeisiantis B. Markauskas teigia jau vedantis derybas dėl daugumos su konservatoriais ir liberalais. Tokiu atveju jie turėtų 15 mandatų iš 27.

„Rinkėjai norėtų, kad koalicija būtų „valstiečių“, konservatorių ir liberalų, tai ir šiandien su jais buvom susitikę ir tos derybos vyksta jau keletą dienų. Jeigu pavyks susitarti, tai tokia koalicija ir bus“, – teigė B. Markauskas.

B. Markauskas nuo 2016 metų gruodžio iki praėjusių metų gegužės ėjo žemės ūkio ministro pareigas. Iš ministro pareigų jis atsistatydino žiniasklaidai paskelbus, kad jo šeima galėjo dirbti svetimą žemę be savininkų leidimo ir už tai gauti Europos Sąjungos išmokas. B. Markauskas teigia turėjęs žodinius savininkų sutikimus.

Klaipėdos rajone prireiks rinkimų į laisvą Seimo nario vietą, nes B. Markauskas išrinktas vienmandatėje Gargždų apygardoje. Rinkimai turės būti rengiami ir Joniškio rajone, jo meru pirmame ture buvo išrinktas Seimo narys, liberalas Vitalijus Gailius.

Antrame merų rinkimų ture dėl postų varžėsi dar trys Seimo nariai. Jurbarko rajone liberalas Ričardas Juška pralaimėjo savarankiškai išsikėlusiam kandidatui Skirmantui Mockevičiui. Marijampolėje „valstietis“ Kęstutis Mažeika pralaimėjo socialdemokratui Povilui Isodai, o su komitetu išsikėlęs Povilas Urbšys patyrė nesėkmę Panevėžyje prieš dabartinį merą Rytį Račkauską.

Iš viso dėl merų postų kovojo 14 Seimo narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dddfff

dddfff portretas
ddddfffddffdd

Anonimas

Anonimas portretas
Kvaili rinkėjai. Arba akli.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Hana koncervuotiems.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių