Quantcast

Kėdainiuose partijoms nepavyko suburti valdančiosios daugumos

  • Teksto dydis:

Kėdainių socialdemokratai skyriaus posėdyje antradienį nusprendė nestoti į koaliciją su šiuo metu ten esančiomis keturiomis partijomis, taip užkirsdami kelią joms suformuoti valdančiąją daugumą rajono savivaldybės taryboje.

Po šio du mandatus taryboje gavusių socialdemokratų sprendimo, likusios keturios koaliciją buriančios partijos - Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) su išrinktuoju meru Sauliumi Grinkevičiumi, Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei konservatoriai turi tik 12 mandatų iš 27. Tuo metu Darbo partija yra gavusi 13 mandatų.

Visos politinės jėgos sutartinai tvirtina, kad darbas taryboje bus įmanomas ir be valdančiųjų daugumos.

„Kol kas į koaliciją nestosime, tačiau geranoriškai žiūrėsime į mero pasiūlymus“, - BNS telefonu sakė posėdyje dalyvavęs Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno ir Alytaus apskričių koordinatorius Antanas Jodauga.

Vis dėlto jis patvirtino, kad Kėdainių socialdemokratai su Darbo partija daugumoje taip pat nedirbs.

A.Jodaugos teigimu, tokį sprendimą socialdemokratų Kėdainių rajono skyrius priėmė todėl, kad tapo ta partija, kurios dalyvavimas koalicijoje nebūtų reikšmingas, o suformavus tokią valdančiųjų koaliciją esą nebūtų atstovaujami opozicijoje likusių Darbo partijos rinkėjų interesai.

„Kėdainiuose nėra nei ryškios pozicijos, nei ryškios opozicijos, o socialdemokratų pozicija yra dirbti Kėdainių krašto žmonėms“, - kalbėjo A.Jodauga.

Tuo metu Darbo partijos atstovė Nijolė Naujokienė BNS tvirtino, kad partija dar „vertins situaciją“, bet apie bandymą jungtis su kitomis jėgomis ji tai pat nešneka.

„O kodėl neįmanoma priiminėti sprendimų turint trylika balsų? Dalyvauti diskusijose, teikti siūlymus? Aš tikiuosi, kad galima daugeliu klausimų diskutuojant rasti bendrus sprendimus, jeigu jie naudingi ir reikalingi žmonėms“, - sakė ji.

Išrinktas Kėdainių rajono meras Saulius Grinkevičius patikino, kad koalicija tarp likusių keturių partnerių neiširs bei parėmė kolegų svarstymus, kad darbas bus įmanomas ir nesant daugumai.

„Visiškai įmanoma dirbti tokioje situacijoje, kai daug kalbantys, daug diskutuojantys tarybos nariai priima sprendimus. Tie žmonės, kurie pripratę turėti „buldozerinę“ jėga priimti sprendimus nesitariant, jie to nesuprastų. bet tų žmonių sprendimai, kurie priima juos kalbėdami, diskutuodami, bus visiškai geri“, - BNS telefonu sakė jis.

Darbo partija kovo 1 dieną vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose gavo trylika tarybos narių mandatų, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), įskaitant išrinktą merą Saulių Grinkevičių - šešias, Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, socialdemokratai ir konservatoriai gavo po dvi vietas taryboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių