Quantcast

Kas moka prorusiškam V. Titovui?

Paaiškinus, jog pats V.Titovas deklaruoja iki šiol gaudavęs itin mažą algą, o pastaruoju metu esą iki mokesčių gauna 750 eurų atlygį, V.Vareikis nenurimo.

"Skolos yra? O kas jas moka? Žinoma, kad čia kažkas neaišku. Atidirbti juk reikia. Gink, Dieve, ne visi rusakalbiai, bet dalis jų iš tiesų yra "penktoji kolona" ir veikia Kremliaus labui", – nuomonę rėžė V.Vareikis.

Jis pripažino, jog apkaltos procesas V.Titovui tik suteikė šiam kankinio aureolę, tačiau itin didelės sėkmės jo bendraminčiams savivaldos rinkimuose nebūtų galima prognozuoti.

"Aš nemanau, jog jie paimtų valdžią. Manyčiau, jog net Rusų sąjungai surinkus ir ženklų mandatų skaičių, kitos partijos kurtų aljansą. Vienytųsi visi – nesvarbu, ar tu socialdemokratas, konservatorius ar liberalas", – tikino politikas.

Atsakas į hibridinį karą

O štai žinomas advokatas Osvaldas Martinkus mano, jog joks įstatymas nedraudžia vienam ar kitam piliečiui mylėti arba ilgėtis sovietinių laikų, arba reikšti nostalgiją jiems.

Teisė yra kaip prezervatyvas. Ją galima užtempti ant bet kurio argumento.

"Teisė yra kaip prezervatyvas. Ją galima užtempti ant bet kurio argumento, jei tik jis bus didesnis ar svaresnis. Vienokių ar kitokių nostalgijų reiškimas nėra nusikaltimas. Tačiau visiems aišku, dėl kokių priežasčių V.Titovo pasisakymai lėmė apkaltos procesą tarybos nariui. Jis atstovauja tam tikrai rinkėjų grupei. Iš esmės – rusakalbiams. O daugelio jų širdis yra Maskvoje. Vieni rusakalbiai save laiko Lietuvos piliečiais, o kiti savo politines šaknis mato Rusijoje", – savo nuomonę dėstė O.Martinkus.

Advokatas pažymėjo, jog Lietuva, kaip demokratinė valstybė, turi užtikrinti visų teises.

"Tačiau V.Titovo atvejis yra Lietuvos, kaip demokratinės valstybės, mėginimas duoti atkirtį tai bangai, kuri kyla. Pabrėžtina, jog visa ši veikla buvo labai ilgai toleruota. Ir mes nekreiptume dėmesio, jei už sienos nebūtų V.Putino politinio režimo. Todėl atsirado piliečių atsakas, miesto tarybos ir net prokuratūros veiksmai. Tai yra mėginimas nukarpyti žiedelius ir bandymas neleisti šiam reikalui suvešėti. Iš esmės tai yra atsakas į Rusijos hibridinį karą", – kalbėjo O.Martinkus.

Jis akcentavo, jog, be abejonės, kitaminčių gretos turi visišką teisę į saviraišką ir savo nuomonės reiškimą, vis dėlto demokratinė valstybė turi pareigą apsaugoti kur kas svaresnes vertybes.

"Saviraiška nėra absoliuti sąvoka. Pajutus pavojų vertybėms, ją tenka apriboti. Tolerantiškumas ir demokratinės vertybės tiems, už sienos, gali atrodyti kaip bejėgiškumas", – pridūrė O.Martinkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

peloruss

peloruss portretas
какой дебил пишет такие заметки и какой дебил их оплачивает

egidijus

egidijus portretas
didziausia bausme jam butu -perengti lietuviskais tautiniais rubais uzmauti klumpes ir miesto centre su kanklem groti kas vakara (ant kalno murai)

Kuku

Kuku portretas
Aistei taip patinka šūdą malti. jau ne pirmas užsk. straipsnis.
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių