Quantcast

K. Trečiokas: prezidentę gerbiu, bet trauktis iš posto neketinu

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) kaip specialusis liudytojas apklaustas aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas sako, kad gerbia prezidentės Dalios Grybauskaitės nuomonę, tačiau trauktis iš ministro pareigų neketina. Anot K.Trečioko, prezidentė nepasitikėjimuo juo nepareiškė.

„Tikrai nesuprantu šitaip (kaip raginimo trauktis - BNS), prezidentės negirdėjau, nežinau, kaip iš tikrųjų buvo išsireikšta, bet aš žinau labai paprastai - tikrai gerbiu prezidento instituciją, gerbiu prezidentę ir man (jos - BNS) nuomonė yra svarbi. Bet mūsų prezidentė tikrai nėra tokia, kuri užuominomis kalbėtų. Jeigu matytų, kad šituo ministru negalima pasitikėti, taip ir pasakytų - aš juo nepasitikiu ir manau, kad Vyriausybėje negali dirbti. Šito nebuvo pasakyta“, - trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė K.Trečiokas.

Jis tvirtino nesirengiantis rašyti atsistatydinimo pareiškimo.

„O ko čia rengtis? Jeigu sugalvočiau, tai parašyčiau, bet reikia tam turėti kažkokį pagrindą. Šiandien tai iš viso būtų toks kaip ir prisipažinimas, sakyčiau. Nors iš tikrųjų malonu nėra, tas visas ažiotažas, bet tikrai nėra jokio absoliučiai pagrindo, todėl nesirengiu ir nerašysiu“, - teigė ministras.

Anot jo, tai, kad jis buvo apklaustas STT kaip specialusis liudytojas, nėra pakankama priežastis atsistatydinimui.

„Aš galėčiau papasakoti koks ministras visą kadenciją buvo tuo specialiuoju, tada nei prezidentė reiškė priekaištų ir panašiai. Tai yra teisėtvarkininkų reikalai (....) aš dalyvavau procese, aš nesu ne prie ko, aš teikiau tą sprendimą ir galimai dėl to mane įrašė tuo specialiuoju. Bet manes asmeniškai tai nejaudina, aš puikiai žinau - ką aš esu padaręs, ko nepadaręs. Pabūsiu ir tuoj būsiu joks - nei specialus, nei kitoks“, - sakė K.Trečiokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Naujas šventasis . Bet toje šventovėje kažkas laiko kiaules. Bet šventas žmogus tuom ir šventas, kad jis ir neveiksnus.Reikia botago tiek kiaulėms ,tiek šventajam.

Afrikos uzkampis

Afrikos uzkampis portretas
baikit žaisti ponuliai

NAGI

NAGI portretas
Neilgai tą papą jau žįsi. Greitai bėgsi neatsigręždamas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių