Quantcast

JAV pratyboms Lietuvoje dislokavo sistemą „Patriot“

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos liepą vyksiančioms oro gynybos pratyboms Lietuvoje pirmadienį dislokavo ilgojo nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistemą „Patriot“, galinčią numušti ir raketas, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Tokia raketų sistema į Lietuvą atgabenta pirmą kartą.

„Patriot“ sistema dislokuota liepos 11 – 22 dienomis Šiaulių apskrityje vyksiančioms pratyboms „Tobruq legacy 2017“ („Tobruko palikimas 2017“). Per jas kariai treniruosis užtikrinti oro gynybą.

Iš viso mokymuose Lietuvoje dalyvaus apie 500 karių ir apie 30 oro gynybos sistemų iš Lietuvos bei dar keturių NATO šalių.

Anot Krašto apsaugos ministerijos, „Patriot“ dislokavimas „demonstruoja tvirtus JAV įsipareigojimus saugumo užtikrinimui Lietuvoje bei aukštą JAV parengtį greitai dislokuoti strateginius pajėgumus regione“.

Pratybos „Tobruq legacy 2017“ vyks ir Čekijoje bei Rumunijoje. Mokymus organizuoja amerikiečiai. Lietuvos karinės oro pajėgos šiose kasmetinės pratybose dalyvaus trečią kartą.

Baltijos šalių oro gynyba yra viena iš silpniausių Baltijos šalių vietų karine prasme. Lietuva, Latvija ir Estija šiuo metu turi tik trumpojo nuotolio priešlėktuvinės gynybos sistemas.

Šiais metais Lietuva žada galutinai susitarti su norvegais dėl vidutinio nuotolio sistemų NASAMS įsigijimo.


Šiame straipsnyje: Patriotoro gynybapratybosJAV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Normalūs,tvarkingi kariai

Normalūs,tvarkingi kariai portretas
Tai ne tie sovietų kariškiai,kurie po tarnybos girti pėdindavo Čkalovo gatve,Zokniuose .Jiems valdžia vis žadėjo komunizmą pastatyt ,o realiai gyveno komunalkėse ir bendrabučiuose.

Bent kol vyks Zapad pratybos

Bent kol vyks Zapad pratybos portretas
Visą tą laikotarpį raketos turi būt Lietuvoj.Kad pristabdyti raudonajį šakalą.

šiaip

šiaip portretas
šalia straipsnelis apie tokių raketų kainuos rumunams keturis milijardu dolerių.ar Lietuva tokia turtinga?Šiaip rusai turi Bastion 400,kuris išjubgia visus lokatorius,kaip Kryme buvo,nieko naujo....
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių