Quantcast

Jau kyla D. Grybauskaitės namas: suskaičiavo, kiek kainuos statybos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė už sklypą ir statomą namą Bajoruose, kur persikels gyventi pasibaigus kadencijai, sumokės bent 128 tūkst. eurų, skaičiuoja portalas delfi.lt.

Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė pažymi, kad prezidentė, pasibaigus kadencijai, neliks gyventi Turniškių rezidencijoje ir savo būstu pasirūpins pati.

„Visos su namo statybomis susijusios išlaidos bus deklaruojamos įstatymų numatyta tvarka“, – portalui atsiųstame komentare rašo D. Ulbinaitė.

Delfi.lt, remdamasis prezidentės privačių interesų deklaracijomis, nurodo, kad medžiagos namui ir statybininkų darbas kainuos apie 53,9 tūkst. eurų, už sklypą namui sumokėta 75,5 tūkst. eurų. Sutartis dėl statybinių medžiagų ir paslaugų įsigijimo sudaryta su bendrove „Mūro ekspertai“. Būsimo namo Vilniaus pakraštyje projektinius pasiūlymus parengė „Metro architektūra“.

Prezidentė D. Grybauskaitė vadovauja šaliai nuo 2009-ųjų. Antroji jos kadencija baigsis 2019 metais.

Suma už statybas – ne galutinė

Prezidentūra sako, kad šalies vadovės Dalios Grybauskaitės deklaruota 53,9 tūkst. eurų suma už namo Vilniuje statybas yra ne galutinė.

„Prezidentės viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje yra nurodytas namo statybos pirmojo etapo apmokėjimas. Statybos etapų bus daugiau“, – BNS sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

„Visos su namo statybomis susijusios išlaidos bus ir toliau deklaruojamos įstatymų numatyta tvarka“, – pridūrė ji.

Pagal įstatymus viešųjų ir privačių interesų deklaracijose valstybės pareigūnai turi deklaruoti sandorius, jeigu jų vertė didesnė nei 3 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: Dalia Grybauskaitėnamo statyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras

Gintaras portretas
Koks kieno reikalas iš ko statosi? Ko lįsti į svetimą daržą? Neturite ką veikti? Bet kuriuo atveju tai ne jūsų ir ne mano pinigai. Čia vėl lietuviškas pavydas? O žurnalistai tai tik pigių sensacijų besivaikantys... Šlykštu

...

... portretas
O atsiskaito 'brendžio dėžutėmis'?..

Antanas

Antanas portretas
namas kyla, o kaip dėl APKALTOS
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių