Quantcast

J. Razma apie tyrimo praplėtimą: tai kova prieš politinius konkurentus

Galimą neteisėtą įtaką ir poveikį Lietuvos politikams tiriančios Seimo laikinosios komisijos pirmininkės Agnės Širinskienės siūlymą praplėsti tyrimo ribas, Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas Jurgis Razma vertina kaip kovą prieš politinius konkurentus.

Seimo laikinajai tyrimo komisijai vadovaujanti Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė A. Širinskienė antradienį ketina pateikti Seimui siūlymą į tyrimą įtraukti galimą neteisėtą pensijų fondų interesų atstovavimą teisėkūros procese ar kreipiantis į Konstitucinį Teismą bei bandymus daryti įtaką Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

Reaguodamas į tai J. Razma Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo pasiūlymą, kuriame siūlo akcentuoti valdančiųjų ketinimus kovoti „prieš politinius konkurentus pasinaudojat Laikinosios tyrimo komisijos teikiamomis politikavimo galimybėmis ir siekti, kad opozicijos Seime atstovams ateityje nebekiltų net mažiausias noras kreipimaisi į Konstitucinį Teismą stabdyti žalingus antikonstitucinius Seimo valdančiosios daugumos priimtus teisės aktus ar priekaištauti dėl valdančiųjų politikų neteisėtų poveikių Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai“.

J. Razma taip pat pažymi, kad viešojoje erdvėje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime atstovai „politiškai tikslingai paskleidė informaciją apie galimą neteisėtą įtaką ir (ar) poveikį politiniams procesams bei valstybės institucijoms, kaip antai galimą pensijų fondų interesų atstovavimą teisėkūros procese ar kreipiantis į Lietuvos Respublikos Konstitucinį Teismą arba bandymus įtakoti tokių reikšmingų nepriklausomų institucijų, kaip Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, sprendimų priėmimo procesus“.

„Valstiečiams“ atstovaujanti komisijos pirmininkė A. Širinskienė taip pat siūlo dvejais metais praplėsti tyrimo laikotarpį. Jei Seimas pritartų, komisija tirtų ir šią Seimo kadenciją, tai reikštų, kad tyrimas apimtų 2008-2018 metus.

A. Širinskienė siūlo į nutarimą įrašyti, kad „viešojoje erdvėje taip pat pasirodė reikšminga informacija apie galimą neteisėtą įtaką ir (ar) poveikį politiniams procesams bei valstybės institucijoms, kaip antai galimą pensijų fondų interesų atstovavimą teisėkūros procese ar kreipiantis į Konstitucinį Teismą arba bandymus daryti įtaką tokių reikšmingų nepriklausomų institucijų, kaip Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, sprendimų priėmimo procesams, dėl ko kilo pagrįstos abejonės, jog ir 2016-2020 m. kadencijos Seime yra galimos neteisėtos įtakos ir (ar) poveikio politiniams procesams, valstybės institucijoms ar tarnautojams priimant sprendimus, apraiškos“.

Kaip primena ELTA, darbą pradėjusi laikinoji tyrimo komisija buvo sudaryta šių metų rugsėjo 25 d. Komisijoje dirba 12 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių, turinčių teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Tyrimo komisija dirbs iki 2019 m. gegužės 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Blinda

Blinda portretas
Visas "prisidirbusias" partijas ir ju veikejus i dienos sviesa! Pakaks zlugdyti Lietuva ir jos zmones!

Ne nu

Ne nu portretas
ko jie taip viduriuoja? Jeigu viskas tvarkoje - ko nervuotis? Primenu kad seimo nariai turi teisę vykdyti parlamentinę kontrolę. Akcentuodami kad tai yra tam tikrų tarnybų darbas, ponai konservatoriai atvirai veidmainiauja. Jau kiekviena kaimo bobutė žino kaip tos tarnybos 'dirba'..::D). Jeigu iš tikrųjų dirbtų kaip turėtų dirbti, tokio kosminio krupcinio lygio, ciniškos neteisybės ir atviro plėšimo prisidengus valstybės vardu, mūsų šalyje nebūtų.Taip kad geriau ruoškitės ,,laikyti smūgį'', ponai konservatoriai...

Azuolas

Azuolas   portretas
Sita siuvinetoja turi dirbti tai kas jai priklauso dirbti, one during volioti. Seimas yra institucija kur leidziami istatymai. Yra daug institucija, kurios atsakingos uz tu istatymu veikima ir tt. Jei poniai siuvinetojai patinka siuvinetojai, tai tegul isidarbina kitur. Kodel turime ja islaikyti is mokesciu. Pagarbiai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių