Quantcast

J. Neverovičius su Latvijos kolega kalbės apie naujos AE projektą

  • Teksto dydis:

Lietuvos energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius ketvirtadienį ir penktadienį lankysis Latvijoje, kur susitiks su ekonomikos ministru Viačeslavu Dombrovskiu.

Neatmetama, kad J.Neverovičius ir V.Dombrovskis kalbės apie naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje projektą. Juo labiau, kad, pasak neoficialių šaltinių, rugsėjį planuojama pasirašyti naują ketinimų protokolą su Japonijos korporacija „Hitachi“, kuri 2011 metais ankstesnės Vyriausybės jau buvo pasirinkta strategine investuotoja į naują AE Lietuvoje. 

Premjeras Algirdas Butkevičius neseniai užsiminė, kad japonams išsiųsti nauji pasiūlymai. Jis, be to, pranešė rugsėjį ketinantis susitikti su „Hitachi“ atstovais.

Vyriausybei jau kelerius metus derantis su regioniniais partneriais ir „Hitachi“ dėl Visagino atominės elektrinės (VAE) projekto pagerinimo, jokie sprendimai iki šiol nepriimti.

J.Neverovičius šią savaitę taip pat apsilankys Inčukalnio požeminėje dujų saugykloje, pranešė Energetikos ministerija.

Lietuva ir Latvija turi bendrų interesų Inčukalnio dujų saugykloje. Lietuvos dujų perdavimo įmonė „Amber Grid“ į saugyklos modernizavimo pirmąjį etapą investuos 6,88 mln. eurų (23,8 mln. litų), o suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekėja „Litgas“ saugykloje ketina saugoti dujas, kurias ji importuos per terminalą Klaipėdoje - dėl to „Litgas“ ir „Latvijas gaze“ pernai gruodį pasirašė preliminarios 20 mln. litų vertės sutartį.

„Litgas“ skelbė, jog 2015 metais saugykloje ketinama saugoti iki 100 mln. kubų dujų, o nuo 2017 metų – iki 200 mln. kubų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių