Quantcast

Ministrai nusprendė atleisti J. Milių

  • Teksto dydis:

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė atleisti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovą Joną Milių, žurnalistams Vyriausybėje pranešė premjero atstovas spaudai Mindaugas Janulionis.

Jis atleidžiamas nuo spalio 5 dienos, rašoma priimtame Vyriausybės nutarime.

„Aš norėjau garbingo paaiškinimo, už ką“, - žurnalistams sakė iš posėdžio išėjęs J.Milius.

Jis teigė kol kas nesvarstantis galimybės kreiptis į teismą, kur siektų kompensacijų dėl galimai neteisėto atleidimo.

Pareigūnas sakė turėjęs darbo pasiūlymą nuo kitų metų iš vienos organizacijos Europoje, kurios neįvardijo.

Paklaustas, ar vyks ten dirbti, J.Milius teigė: „Nežinau. Du mėnesiai šiandien sukako, kai kasdien kalbu jums ir visi kalba apie tai, kuo aš esu kaltinamas, tačiau niekas neįvardija, kuo aš esu kaltinamas“.

VMVT direktorius tvirtino, jog aiškindamas atleidimo motyvus ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius jam priminė jo pokalbius telefonu.

„Dėl skambučių, ypatingai į kitas šalis. Aš tikrai skambinau ir Japonijos vadams, ir Jungtinių Amerikos Valstijų vadams, tame tarpe ir Rusijos vadams“, - kalbėjo J.Milius.

Klausiamas dėl pokalbių su rusais, pareigūnas sakė nepažeidęs jokių įstatymų.

„Praktiškai paskambinu kolegai, nori susitikti verslininkai, pakalbėti, kokios ten yra kliūtys toje valstybėje ir ką ten padaryti, kad ko nerastų, pavyzdžiui apie listeriją. Pavyzdžiui, ar galima virtą koldūną vežti? Mano klausimas“, - kalbėjo VMVT vadovas.

J.Miliaus atleidimui reikėjo ne mažiau kaip aštuonių iš 15 Ministrų kabineto narių balsų.

Teisėsaugos akiratin patekęs pareigūnas atleistas po to, kai Vyriausybė nepritarė jo veiklos ataskaitai. Vyriausybės įstatymas numato, kad tai gali būti pagrindas atleisti Vyriausybės įstaigos vadovą.

Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas įtarimus neigia ir pats atsistatydinti neketino, nors trauktis iš pareigų jį ragino aukščiausi šalies vadovai.

Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

BNS žiniomis, teisėsauga tiria, ar Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos užsienio kompetetingų tarnybų apie šaldytų maisto produktų gamintojos „Judex“ produkcijoje rastą listerijos užkratą, tačiau šį faktą nuslėpė ir, įtariama, nesiėmė veiksmų.

Apie „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, kuri gali būti ir ne žalinga, ir mirtinai pavojinga žmogaus sveikatai, yra pranešusios Rusijos tarnybos.

Pernai VMVT buvo gavusi du pranešimus dėl „Judex“ koldūnuose rastos listerijos. Šiai bakterijai Rusijoje, kaip ir JAV taikoma nulinė tolerancija.

J.Milius kartu su žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene pastaruoju metu prieštaringų vertinimų sulaukė ir dėl dalyvavaimo vakarienėje ir medžioklėje su verslininkais. Galimą pareigūnų interesų konfliktą aiškinasi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne Balvonams

Ne Balvonams portretas
Pagaliau susiprotejo valdzia, ko taip ilgai delse gal jiems rankos suristos?

DABAR

DABAR portretas
zmogelis galetu daug ka papasakoti ,kaip misiulis ,cia tai butu naujiena ,kaip kartu dirbo uz LIetuva ir jos labui,lauksime.

Julius

Julius portretas
Už ką ? Gal už tai kad tamsta vogėte ?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių