Quantcast

Įtakingiausi politikai – D. Grybauskaitė, S. Skvernelis ir R. Karbauskis

  • Teksto dydis:

Įtakingiausiais politikais Lietuvoje laikomi prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Saulius Skvernelis bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis, skelbia portalas delfi.lt.

Tokius įtakingiausius politikus parodė žurnalo „Reitingai“ vykdyta šalies elito apklausa bei „Spinter tyrimų“ atliktas reprezentatyvus visuomenės nuomonės tyrimas.

Pagal žurnalo „Reitingai“ atliktą elito apklausą, trečius metus iš eilės įtakingiausia šalies politike įvardijama prezidentė D.Grybauskaitė. Antroje vietoje – premjeras S.Skvernelis, trečias – LVŽS lyderis R. Karbauskis. Jau praėjusiais metais S.Skvernelis ir R.Karbauskis buvo pirmajame dešimtuke, o šįmet šoktelėjo į pirmąjį trejetą.

Ketvirtas sąraše – buvęs Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas, pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovas Vytautas Landsbergis. Penktas – aktyvioje politikoje nedalyvaujantis kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Į šeštą vietą iš vienuoliktos šįmet šoktelėjo Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Į pirmąjį dešimtuką pagal elito nuomonę taip pat pateko ekspremjeras Andrius Kubilius, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Seimo narė konservatorė Ingrida Šimonytė ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Politikos naujokas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis liko 11-tas.

Palyginti su praėjusiais metais atliktu analogišku tyrimu, dešimtuke nebėra ekspremjero Algirdo Butkevičiaus, pastebi delfi.lt. Praėjusiais metais buvęs antras, šįmet A.Butkevičius, netekęs premjero ir partijos pirmininko postų, užima 15 vietą.

Pagal „Spinter tyrimų“ atliktą reprezentatyvią visuomenės nuomonės apklausą, viršūnėje taip pat atsidūrė D.Grybauskaitė, S.Skvernelis, R.Karbauskis. Gyventojų nuomone, toliau sąraše pagal įtakingumą rikiuojasi prezidentas V. Adamkus, konservatorių pirmininkas G.Landsbergis, jo senelis V.Landsbergis, ekspremjeras A.Butkevičius, Seimo pirmininkas V.Pranckietis, Europos Parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė ir Seimo narė Irena Degutienė.  

Palyginti su praėjusių metų dešimtuku, sąraše neliko Europos Parlamento nario Rolando Pakso, buvusios Seimo pirmininkės, iš politikos pasitraukusios Loretos Graužinienės, buvusio Darbo partijos lyderio Valentino Mazuronio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vabalas,

vabalas, portretas
,, mano galva taip masto ir galvoja ,, po tokiu bajeriu net stogas vaikšto, bet kaip šitu melagiu kopūstu galvos kad išsipustu nėra žodžio vis geriausi ir įdomu yra kur ir iš kurios vietos kojos augo ,ir kaip dabar pone pastoviai, paišoma vis kartoja kaip ant suskilusios geldos sėdėtu ir dangstytu, šita povu komanda bajerio pustoma ,,,,,, žmones laukia kada pradėsit dirbti,,,,,,,,,

...

... portretas
"Dželsominas Melagių šalyje" - 'Reitingai tepasako redakcijoms skirtų pinigų sumą'.

juokinga jei nebūtų graudu

juokinga jei nebūtų graudu portretas
bet nervina jau tie reitingai kaip jie sudaromi neskelbiama kiek apklaustų kokiuose miestose manau paprasčiausiai pagal politinius vėjus kurie delfyje yra kryptingi
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių