Quantcast

Istorikas apie raginimą priimti pabėgėlius: popiežius nėra burtininkas

Į Lenkiją, kur tęsiasi Pasaulio jaunimo dienos, trečiadienį atvyko popiežius Pranciškus. Penkių dienų vizito metu popiežius sieks skatinti atvirumą pabėgėliams, kai tuo tarpu Lenkija dėl valstybės saugumo griežtai atsisako juos priimti.

Nuolat kartojantis išpuoliams Europos valstybėse, nerimą kelia tai, ar tokiai situacijai esant popiežius yra pajėgus skleisti savo žinią ir sumažinti ksenofobines nuotaikas Europoje.

„Popiežius nėra burtininkas. Be jokios abejonės, jis vis tiek liks ištikimas savo žiniai. Kitas dalykas, popiežius tikrai neragina vykdyti neatsakingo pabėgėlių priėmimo. Vyriausybių uždavinys yra rūpintis, kad tie pabėgėliai būtų integruojami, kad jie turėtų tinkamą vietą visuomenėje, kad jie turėtų reikiamą informaciją apie visuomenę, kurioje gyvena, bet tai tikrai nėra popiežiaus darbas, – sako kultūros istorikas Vytautas Ališauskas. – Popiežius savo ruožtu skatina sudaryti tokią atmosferą, kad pabėgėliai jaustųsi orūs žmonės. Puikiai žinome, kad ten, kur žmonės jaučiasi orūs, tokios problemos ne taip smarkiai iškyla.“

V. Ališausko teigimu, migrantų negalima tapatinti su teroristais, nes dideliame migrantų sraute vos keli žmonės yra radikalizavęsi.

Ar gali popiežius sustabdyti ksenofobines nuotaikas ir ar išgirs Europa popiežiaus žinią dėl pabėgėlių? Plačiau žiūrėkite specialioje rubrikoje „Aktualus interviu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patriotas

Patriotas portretas
Kunigo nuzudymas Prancuzijoje pakeite daugelio zmoniu mastyma apie taip vadinamus pabegelius.Gaila,kad popiezius nesureagavo tinkamai.Pabegelis pabegeliui nelygus-istorija rodo.Daugiausia tai jauni vyrai ieskantys pinigu ir lengvo pragyvenimo Europoje.Ne visi jie radikalizuoti ir ne visi teroristai.Aisku,kaip sako zymusis soumenas-ir tarp cigonu vagiu pasitaiko...

Manau tik taip.

Manau tik taip. portretas
Popiezius neturi kistis .Mazas skaicius zudiku.Mums nereikia nei tiek.Nefreikia tu burku,apsimutulavusiu.Kur nematyti kas po jom slepiasi.Kodel musu nuvykusios i ju salis uzsivelka ilgus sijonus ,uzsideda skaras.O jos nori cia elgtis kaip joms atrodo.negali taikstytis tai nevyk.Savo zmones islaikykime,grazinkime.Juos idarbinkime ,pasirupinkime.

Justas

Justas portretas
Greičiausiai lenkams nelebai reikia šito popiežiaus vizito. Tegu miglą pučia Lietuvai, nes čia pabėgeliai laukiami su duona ir druska.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių