Quantcast

Intrigą dėl naujo darbo išlaikęs Z. Balčytis jau kraunasi lagaminus?

Nuo pavasario intrigą dėl tarptautinės karjeros išlaikantis europarlamentaras Zigmantas Balčytis žada, kad jau spalį jis turėtų palikti Europos Parlamentą ir išvykti dirbti į Jungtines Amerikos Valstijas.

„Ko gero, aš išvažiuosiu“, – pridūrė Z. Balčytis. Tuo metu jo kolegai europarlamentarui Valentinui Mazuroniui atrodo, kad, ko gero, Z. Balčyčiui kažkas vyksta „ne pagal planą“.

Nusprendė daryti tarptautinę karjerą

Europarlamentaras Z. Balčytis dar kovo mėnesį, prieš Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimus, pareiškė atsisakantis Europos Parlamento (EP) nario mandato, nes nusprendė daryti tarptautinę karjerą. Iš pradžių skelbta, kad šitie pokyčiai įvyks balandžio viduryje, vėliau terminas nukeltas iki gegužės 18-osios, o priartėjus šiai datai – dar kelioms savaitėms. Dėl būsimo darbo Z. Balčytis atsisakė pretenduoti į Socialdemokratų partijos pirmininkus.

„Gyvenimas pateikė dar vieną netikėtą iššūkį: sulaukiau pasiūlymo dalyvauti tarptautinės organizacijos veikloje, dalį savo darbo laiko praleidžiant ir Europoje, ir JAV. Veiklos sritis – pasaulio valstybių ekonomika, finansai, prognozės ir modeliavimas“, – tuomet naujienų agentūrai BNS kalbėjo socialdemokratas.

Liepą naujienų agentūrai BNS politikas pakartojo turintis galiojantį darbo pasiūlymą, tačiau esą yra toks susitarimas, kad pati institucija turi paskelbti, kada pradės savo veiklą. „Bet ir jai, matyt, ne viskas klojasi taip sklandžiai, kaip tikėtasi. Iki vasaros jie nesuspėjo atlikti visų formalumų, bet viskas išlieka. Prasidėjus atostogoms sprendimas dėl būsimo mano darbo greičiausiai išsispręs jau tik rugsėjį. Aš esu susipakavęs ir laukiu jų politinių sprendimų – viskas bus gerai. Net jei tie sprendimai įvyktų dabar, be rugsėjo mėnesio nieko nebus, nes šiuo metu atostogauja Europos Parlamentas. Bet kokiu atveju reikės sulaukti jo darbo pradžios, kad galėtų įvykti juridinis faktas“, – kalbėjo Z. Balčytis. Jis teigė su būsimais darbdaviais jau pasirašęs tam tikrus dokumentus, tačiau jie esą yra konfidencialūs, todėl politikas negalįs išsamiau pasakoti apie darbo pobūdį.

Ant nosies – spalis, o Z. Balčytis dar tebedirba EP ir mažai kas supranta, ką šis politikas ketina daryti toliau.

LRT.lt jau nebe pirmą kartą susisiekė su Z. Balčyčiu šiuo klausimu ir pasiteiravo, ar jis dar ketina išvykti, ar toliau atstovaus Lietuvai EP.

„Ar nuplaukė? Ne, nenuplaukė. Viskas išsispręs per spalio mėnesį. Nenoriu įvardyti [tikslios datos – LRT.lt], bet manau, kad per mėnesį viskas išsispręs. Susidūriau su organizaciniais reikalais, tai natūralu, kad viskas truputį atsidėjo“, – sakė politikas.

Politiko pasiteiravus, kas nutiko, kad jis susidėjęs lagaminus turi tiek ilgai laukti, atsakė: „Nieko nenutiko, viskas yra gerai. Nenoriu kalbėti ta tema, ne kartą esu sakęs. Per spalio mėnesį viskas išsisprendžia ir, ko gero, aš išvažiuoju.“

Savo ruožtu G. Kirkilas, kuris turėtų pakeisti Z. Balčytį EP, prieš vasarą išgirdęs klausimą apie kelionę EP, kalbėjo nenoriai. Žurnalisto paklaustas, kada ketina palikti Seimą, atsakė: „Neturiu supratimo ir nesidomiu. Kodėl turėčiau domėtis?“ G. Kirkilas, be kita ko, teigė net neturintis jokių žinių iš partiečio Z. Balčyčio. „Dabar man nieko kolega Balčytis nesako, tai ir nesidomiu. Kodėl nesako nieko? Nežinau, jo paklauskit. Aš nežinau, kodėl“, – sakė G. Kirkilas. Vis tik parlamentaras teigė keliausiantis į EP, jei Z. Balčytis galų gale užleis jam vietą.

LRT.lt Z. Balčyčio pasiteiravus, ar jis bendrauja su G. Kirkilu ir informuoja jį apie tai, kada ketina užleisti jam vietą EP, kalbėjo: „O ką reikia kalbėt su G. Kirkilu? Ką jūs kalbėtumėt? Kai atsilaisvins vieta, jis yra sekantis ir turės galimybę spręsti [dėl galimybės dirbti EP – LRT.lt]. Mes visada kalbamės, žaidžiam tenisą, bet tomis temomis ką čia daug kalbėti...“

V. Mazuronis: gal per anksti pasiskelbė

Tuo metu kitam Lietuvos EP nariui V. Mazuroniui atrodo, kad šioje situacijoje, ko gero, kažkas vyksta ne pagal planą. „Matyt, jis buvo susitaręs ar planavo šiek tiek kitaip. Gal kažkas pasikeitė? Man sunku ką nors pasakyti, nes tikrai mažai ką apie tai žinau. Netgi tos organizacijos pavadinimo, pavaldumo ar kitų dalykų jis nėra įvardijęs. Z. Balčytis tik viešai įvardijo, kad jis ruošiasi dirbti tarptautinėje organizacijoje, kuri užsiims auditu ar dar kažkuo“, – galvą kraipė V. Mazuronis.

V. Mazuronis teigia, kad Z. Balčytis galbūt paskubėjo pasiskelbti dėl naujų vingių profesinėje veikloje. „Natūrali praktika tokia, kad kai randi kitą darbą, išeini iš vieno ir nueini į kitą. Bet čia gavosi šiek tiek kitaip – gavosi taip, kad jis viešai pasiskelbė, o to darbo neturi. Tas darbas – keliantis daug abejonių“, – LRT.lt komentavo V. Mazuronis.

Z. Balčytis europarlamentaru yra išrinktas pagal Socialdemokratų partijos sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių