Quantcast

Interesus supainiojęs D. Dudutis liks vadovauti ministerijos departamentui

Interesus supainiojęs Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos ir miškų departamento direktorius Donatas Dudutis liks pareigose, nes ministerijos teisininkai nerado pakankamo teisinio pagrindo jį atleisti.

D.Dudutis į pareigas paskirtas po konkurso pernai spalį  - aplinkos ministro atstovas spaudai Mindaugas Bajarūnas sako, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija siūlė ministerijai tik „svarstyti galimybę anuliuoti konkurso rezultatus“.

„Buvo ministro noras pasikonsultuoti su teisininkais, teisininkų išvada buvo tokia, kad D.Dudutis supainiojo interesus, bet šis nusižengimas nebuvo traktuotinas kaip šiurkštus nusižengimas, dėl kurio būtų juridinis pagrindas atleisti jį iš pareigų. Dėl to D.Dudutis toliau vadovauja departamentui“, - BNS sakė M.Bajarūnas.

Klausimas dėl pernai spalį konkursą į departamento vadovus laimėjusio D.Dudučio kilo, kai Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) konstatavo, jog jis pažeidė įstatymus laiku nedeklaruodamas, jog yra medžiotojų klubo „Girios“ narys bei ministerijos kanclerio Roberto Klovo medžioklės draugas. R.Klovas pirmininkavo konkurso atrankos komisijai.

VTEK pripažino, jog kancleris šioje situacijoje taip pat supainiojo interesus, nes nenusišalino nuo sprendimų dėl bičiulio bei taip pat nedeklaravo savo narystės medžiotojų būrelyje. Komisija nurodė, kad 2016-2017 metais R. Klovas ir D.Dudutis  kartu medžiojo penkis kartus, vienoje jų vyrai dalyvavo jau tuomet, kai vyko konkursas į departamento vadovus. R.Klovas iš pareigų pasitraukė prieš dvi savaites.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių