Quantcast

Informacinio karo tyrėjas: mažėja mokančių rusų kalbą, mažėja ir informacinė įtaka

  • Teksto dydis:

Aukšta Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnė Eleonora Mitrofanova ketvirtadienį pareiškė, kad buvusios Sovietų Sąjungos šalys įstatymais turi įtvirtinti išskirtinį rusų kalbos statusą.

Seimo atstovai teigia, kad tokie pareiškimai visų pirma yra Rusijos geopolitinių interesų parodymas.

Pasak Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narės Rasos Juknevičienės, tokiais Rusijos politikų pareiškimais tiesiog bandoma daryti spaudimą.

„Kiekvieną kalbą mokėti yra gerai, bet čia yra esmė, kad mus nori kažkaip versti, daryti spaudimą, kad šiai kalbai suteiktume ypatingą statusą, netgi, kaip buvo pasakyta, keistume Konstituciją ir įstatymus.  <...> Tai yra užsienio kalba. Anglų, rusų, prancūzų, vokiečių kalbų mokosi jaunimas, bet jie patys pasirenka“, – sako R. Juknevičienė.

Informacinį karą ir propagandą tyrinėjančio Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto docento Manto Martišiaus teigimu, Kremliaus atstovai suvokia, kad rusų kalbos mokėjimas Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse krenta, o su juo krenta ir Rusijos informacinė įtaka.

Plačiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Ne rusų kalba ir ne rusai kalti , kad tose šalyse kur pasklinda ši kalba liejasi kraujas, o šalis tampa elgetynu. O kas kaltas kad taip yra ? Gal tikėjimas . Pabaltijys , Kuba , paskutinė priėmusi Kremliaus religiją Venesuela. Plačiai istoriškai ir geografiškai pažiūrėjus , tas neša pasauliui ir žmonėms vien pažeminimą , skurdą , žudynes, ligas, badą- o siūlai sueina į rusiškai kalbantį Kremlių...

Anonimas

Anonimas portretas
oskarai.jugoslavija sudauze be tos salies prasymo,afganistana,iraka,libija,sirija............ir is kur jie isejo????????vokietija okupuota nuo karo pabaigos,dabar jankiai jau prieme biudzeta ir nusprende kad dislokuos karius visur.......ukrainoje buvo ginkluotas legalios vyriausibes nuvertimas(demokratinis!!!!!!!!!)jum burundukam taip isplautos smegenys.......jankiai nutraukia visas sutarti kurios jiem nepalankios,ju konstitucija sako kad nesvarbu kokie ira tarptautiniai istatymai,usa ira virsenybe......ir tai demokratija??????

Oskaras

Oskaras portretas
Pritariu Tomui.NATO sukurta ginti mažesnes valstybes nuo aneksijos, nuo teroristų. NATO dar neaneksavo nė vienos šalies. NATO kariuomenė įvedama krašto vyriausybei paprašius. Gi SSRS ar Kremliaus Rusija jei užgrobia kokią šalį ar jos teritorijos dalį, iš ten nebeišeina. Noras įteisinti kitose šalyse rusų kalbą, kaip išskirtinę, yra didžiavalstybinio šovinizmo apraiška.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių