Quantcast

Įklimpęs A. Skardžius koneveikė STT, VSD ir žiniasklaidą

Vargu, ar 2017-uosius galima vadinti sėkmingais Artūrui Skardžiui, bent jau jų pabaiga – itin nesėkminga.

Nors dėl noro likti valdančioje daugumoje kartu su valstiečiais žaliaisiais, jis metė socialdemokratų partiją ir kartu su keliais bendraminčiais įkūrė Socialdemokratų darbo frakciją Seime, tai neatnešė gerųjų permainų į jo parlamentinę biografiją. Seimas pritarė Antikorupcijos komisijos išvadoms, kad praėjusią kadenciją A. Skardžius naudojosi Seimo nario mandatu savo asmeniniams tikslams, o teikdamas įstatymo pataisas galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, jis neteko vietos Energetikos komisijoje ir Ekonomikos komitete, o į Aplinkos komitetą jo nepriėmė.

Tyrimas Seime radosi po 15min.lt portalo tyrimo, už kurį jo autorius Dovydas Pancerovas pelnė tarptautinį apdovanojimą. A. Skardžius iš Seimo tribūnos tikino, kad visas procesas prieš jį – politinis terorizmas, STT ir VSD jis apkaltino suklastojus pažymas, tačiau ir to jam pasirodė per mažai – žiniasklaidą išvadinęs purvasklaida, nes ji nupirkta, jis dar papasakojo anekdotą apie rabiną, kurio vardas toks pats, kaip žurnalisto, demaskavusio jo savanaudišką veiklą Seime.

„Prieš kokius metus sinagogoje pamaldų metu vienas iš maldininkų Dovydas, nežinau ar tai buvo Pancerovas, ar ne, rabinui sako: „Rabinai, rabinai, tavo duktė paleistuvė“. Na, aišku, kilo sąmyšis ir t.t. Po pamaldų rabinas priėjęs prie Dovydo sako: „Dovydai, aš juk neturiu dukters“. Tai gerai, sako, kitose pamaldose galėsi visiems ir paaiškinti. Tai žinote, visus metus taip rabinas iki šiol ir aiškina, kad jo duktė ne paleistuvė... Sudarinėti sutartis su Bermudais, pinigus pumpuoti į Bermudus, į Kiprą, kitas ofšorines zonas. Iš ten maitinti galimai tą pačią purvasklaidą, kurią jūs samdote, kuri dirba konkrečiai jums, registruota net ne Lietuvoje“, – kalbėjo Seimo Socialdemokratų darbo frakcijos narys A. Skardžius.

Sudarinėti sutartis su Bermudais, pinigus pumpuoti į Bermudus, į Kiprą, kitas ofšorines zonas. Iš ten maitinti galimai tą pačią purvasklaidą, kurią jūs samdote, kuri dirba konkrečiai jums, registruota net ne Lietuvoje.

„Neduok Dieve, žmogus turi kitą nuomonę ir ją garsiai išsako. Arba keliamos bylos, arba žiniasklaida, arba purvasklaida šitą žmogų suniekina“, – sakė Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Petras Gražulis.

Ir po tokių parlamentarų žodžių per šimtą jų kolegų, A. Skardžiaus ir P. Gražulio frakcijos, koalicijos partneriai valstiečiai, premjeras, Seimo pirmininkas sėdi ir tyli. Tarsi, tai normalu. Sureaguoja tik viena parlamentarė.

„Gerbiami kolegos, kai čia purvais pilstoma ant kolegų, tai tą dar galima iškentėti. Tačiau šiandien aš išgirdau ir nesulaukiau reakcijos nei iš abiejų valdančiųjų frakcijų, kai Skardžius iškoneveikė žiniasklaidos atstovus, žmones, kurie atlieka rimtus tyrimus, apdovanoti tarptautiniais apdovanojimais ir ant jų buvo papilta taip, kaip netgi nepila Kremliaus propagandistai“, – piktinosi Seimo Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos narė Rasa Juknevičienė.

Tačiau net ir po to jokios reakcijos A. Skardžius priklauso atskilėliams – Socialdemokratų darbo frakcijai.

„Frakcija reaguotų, jei tai būtų frakcijos vardu, bet jis tai asmeniškai išsakė“, – komentavo Seimo Socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Premjeras, tuo metu buvęs salėje, tik raukė kaktą, tiesa, vėliau paklaustas, ką mano apie A. Skardžiaus ir P. Gražulio išpuolius, buvo kategoriškas.

„Tai nepriimtinas požiūris ir reakcija yra, nesuprantama visiškai. Jeigu nesuvokiama, kokia žiniasklaida ir jos misija, tai yra apgailėtina“, – sakė S. Skvernelis.

Sakyčiau net priešingai, kad jie dangsto politikus, kurie įsivėlę į galimai politinės korupcijos skandalą ir dar bando spausti žiniasklaidą, kuri apie tai rašo.

Viskas taip ir baigėsi žodžiais, į Etikos ir procedūrų komisiją kreipėsi patys žurnalistai, tarp parlamentarų tokių neatsirado.

„Pats parlamentas patvirtino parlamentinį tyrimą, kur iš esmės patvirtinti visi mūsų atskleisti faktai, ir dėl kokios priežasties kažkoks Seimo narys, kuris šiaip jau yra ne itin skaidrus, susitepęs, dėl kurio ikiteisminis tyrimas pradėtas STT, VMI atlieka tyrimą, dėl kokios priežasties jis turi teisę mane vadinti parsidavusiu, purvasklaida?“ – stebėjosi 15min.lt žurnalistas D. Pancerovas.

Pasak Dovydo, jie ketina kreiptis ir į tarptautines žurnalistų organizacijas, kad šios įvertintų tokį parlamentarų išpuolį, nes Lietuvos Seimas nesugeba aiškiai pasakyti, jog išpuoliai prieš žurnalistus nepriimtini. Žurnalistas sako, kad jį nuvylė ir Valstiečių žaliųjų sąjunga.

„Šiaip jau ateidama į parlamentą žadėjo, kad taikys naujus skaidrumo standartus, kovos su korupcija ir t.t., bet panašu, kad jie nei skaidrumo standartų naujų taiko, nei kovoja su korupcija. Sakyčiau net priešingai, kad jie dangsto politikus, kurie įsivėlę į galimai politinės korupcijos skandalą ir dar bando spausti žiniasklaidą, kuri apie tai rašo“, – kalbėjo D. Pancerovas.

Reaguoti ir kreiptis į Seimo valdybą bei frakcijas žada ir Žurnalistų sąjunga.

„Politikai, kurie įžeidinėja, mano galva, yra gėda Seimui, net tikiuosi, kad Seimo valdyba, galbūt ir pirmininkas gerokai anksčiau sureaguos, nei pasieks mūsų raštas, nes tai yra paties Seimo savigarbos reikalas“, – vylėsi Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Nenuostabu, kodėl A. Skardžiui sunku tvardytis. Šią savaitę parlamentas pagaliau patvirtino Antikorupcijos komisijos išvadas, kuriomis konstatuota, kad A. Skardžius, teikdamas įstatymų pataisas dėl atsinaujinančios energetikos, galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus, o STT yra pateikusi išvadą, kad A. Skardžiaus siūlytos įstatymo pataisos sudarė galimybes pasipelnyti valstybės sąskaita kai kurioms verslo grupėms.

A. Skardžius buvo priverstas pasitraukti iš Energetikos komisijos, prarado ir kėdę Ekonomikos komitete. Šią savaitę bandyta A. Skardžių permesti į Aplinkos komitetą. Tik jo frakcija nesitikėjo sulaukti šio komiteto pirmininko valstiečio Kęstučio Mažeikos pasipriešinimo.

„Kad mes neatrodytumėme mažų mažiausiai kvailai prieš visuomenę, kuri, na, tikrai susidariusi tam tikrą portretą, ir mes visi atrodysime pastatyti į mažų mažiausiai kvailių vietą“, – sakė Seimo Aplinkos komiteto pirmininkas K. Mažeika.

Kol kas A. Skardžius nepriimtas į Aplinkos komitetą, bet jis tebėra kandidatas. Patvirtinus Antikorupcijos komisijos išvadas prabilta apie parašų rinkimą A. Skardžiaus apkaltai, tačiau kol kas tyla. R. Juknevičienė abejoja, jog šis procesas prasidės.

„Gal čia tas atvejis, kada A. Skardžius tampa tokiu „auksiniu balsu“ valdančiajai daugumai, ir tada jau į standartus bet kokius nebekreipiama dėmesio?“ – klausė Tėvynės sąjungos-Krikščionių demokratų frakcijos narė R. Juknevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jooo

Jooo portretas
Visi kur.... visi blia... tik aš vienas ne-ne-ne!

r

r portretas
šaunuoliai žurnalistai jeigu ne jie tai tokie kaip skardžiai gyvuotu ir toliaur

klausimas

klausimas portretas
Nereikia Skardziaus vynioti i vata is isvaizdos matosi kad labai gudrus ir suktas zmogelis.Idomu kaip ten su vejo jegainiu stulpais nejaugi toki gudru zmogeli nekaltai kala prie kryziaus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių