Quantcast

Ieškoma naujo komercijos atašė Rusijoje

  • Teksto dydis:

Pradedama ieškoti naujo komercijos atašė Rusijoje, kuris pakeis gegužę kadenciją baigiantį Remigijų Kabečių.

Ūkio ministerija pranešė paskelbusi atašė Maskvoje konkursą.

„Šioje rinkoje reikalingas ambicingas profesionalas, galintis aktyviai dalyvauti pritraukiant potencialių investuotojų, ginti mūsų verslininkų interesus ir skatinti atvykstamąjį turizmą“, – pranešime spaudai sako ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Anot jo, Rusija išlieka svarbi šalies eksporto ir atvykstamojo turizmo rinka – pernai sparčiai augo ir eksporto apimtys, ir iš Rusijos atvykstančių turistų skaičius.

Kandidatai dokumentus gali teikti iki kovo 20 dienos.

Šiuo metu Lietuva turi 13 komercijos atašė: Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Izraelyje, Kinijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, JAV, Rusijoje (Maskvoje ir Sankt Peterburge). Nuo birželio vietoj komercijos atašė pareigybės Sankt Peterburge bus steigiama pareigybė Nyderlanduose.

Statistikos departamento duomenimis, Rusija pernai buvo pagrindinė Lietuvos eksporto ir importo partnerė. Pernai į Rusiją buvo eksportuota prekių už 3,9 mlrd. eurų (29 proc. daugiau nei 2016 metais), importuota – už 3,7 mlrd. eurų (8,7 proc. daugiau).

Pagal į Lietuvą atvykstančių turistų skaičių Rusija užima trečią vietą ir nusileidžia tik Baltarusijai ir Vokietijai. 2017 metais Lietuvoje apsilankė beveik 163 tūkst. turistų iš Rusijos – 8,1 proc. daugiau nei užpernai.

2017 metų pabaigoje Rusijos tiesioginės investicijos Lietuvoje sudarė 250,44 mln. eurų (1,7 proc. visų tiesioginių užsienio investicijų Lietuvoje), o tiesioginės Lietuvos investicijos Rusijoje – 108,02 mln. eurų (3,9 proc. visų Lietuvos investicijų užsienyje).



NAUJAUSI KOMENTARAI

matyt

matyt portretas
daug kandidatu, vienas zu kita geresni, kad jau net i spauda raso...

Na

Na portretas
Matai o sako rusai puola!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių