Quantcast

Į skandalą dėl palikimo įsivėlęs J. Pundzius pralaimėjo rinkimus

  • Teksto dydis:

Žinomas medikas Juozas Pundzius, prieš antrąjį rinkimų turą pašalintas iš jį iškėlusios Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos, antrajame rinkimų ture pralaimėjo „valstiečių“ kandidatui Laurui Stracevičiui.

J.Pundzių antrajame rinkimų ture palaikė 24,61 proc., o L.Stracevičių - 70,07 proc. rinkėjų.

Pirmajame ture J.Pundzius buvo daugiausiai balsų surinkęs kandidatas – jį palaikė 4576 Dainavos apygardos rinkėjai. Antrajame ture už jį balsavo 3625 rinkėjai.

L.Stacevičius, pirmajame ture gavęs 4388 balsus, antrajame ture surinko 10321 balsą.

Buvęs ilgametis Kauno klinikų vadovas J.Pundzius prieš antrąjį rinkimų turą pateko į skandalą dėl savo paveldėtų pinigų kilmės. Dienraščiui „Lietuvos rytas“ paskelbus, jog J.Pundzius deklaravo iš tėvo paveldėjęs 1,5 mln. eurų viršijantį turtą, jis pateikė paaiškinimą, kad tokie paskelbti pranešimai yra klaidingi.

Pasak jo, deklaracijoje buvo klaidingai nurodyta sandorių vertės valiuta - ji turėtų būti nurodyta litais.

J.Pundzius aiškina iš tėvo 2014 metais paveldėjęs sklypus, kurie šeimai atiteko restitucijos keliu, namų valdą, butą, taip pat 752 tūkst. litų (apie 215 tūkst. eurais) grynųjų pinigų sumą. Jis tikino nežinantis, iš kur pas jo tėvą atsirado tokie pinigai.

Trečiadienį šį klausimą svarstęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetas vienbalsiai nusprendė, kad J.Pundziaus atsakymai dėl paveldėtų pinigų kilmės jų neįtikino ir nusprendė pašalinti jį iš partijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
kiek tokiu su nepaviesintais turtais issirinkom? Kazkam matyt labai netiko. Dabar mane seime atstovaus zmogus, apie kuri nieko nezinau, perskaiciau tik reklama

Mindaugas

Mindaugas portretas
Jau laikas butu nuimti seskusta barzda is autobusu stoteliu. Kiek reikia tureti naglumo kad eitu i seima.!!!!

kad šitas

kad šitas portretas
nepateko į seimą, tai gerai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių