Quantcast

I. Šimonytei pavyko surinkti rekordinį skaičių parašų

Šalies vadovo posto siekianti Seimo narė Ingrida Šimonytė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) ketvirtadienį grąžino parašų rinkimo lapus.

Į prezidentus besitaikanti kandidatė nurodė, kad buvo surinkti 27 647 parašai popieriniuose parašų rinkimų lapuose ir 40 431 parašas portale „Rinkėjo puslapis“.

Susumavus popierinius bei elektroninius rinkėjų parašus, I. Šimonytė iš kandidatų surinko daugiausiai rinkėjų palaikymo - apie 68 000 parašų. Prezidentinių reitingų lyderis ekonomistas Gitanas Nausėda surinko apie 43 000, premjeras Saulius Skvernelis - 36 000.

I. Šimonytė pralenkė ne tik savo konkurentus, bet ir dabartinę prezidentę Dalią Grybauskaitę, kuri 2015 m. surinko 67 000 rinkėjų parašų.

Parlamentarė neslėpė, kad siekė parašais pralenkti savo oponentus. Kita vertus, ji pabrėžė, kad parašų rinkimas jai suteikė galimybę pabendrauti su žmonėmis visoje Lietuvoje ir išklausyti jų pasiūlymus bei problemas.

Esu labai dėkinga tiems žmonėms, kurie už mane pasirašė, ir tikrai esu dėkinga savanoriams, kurie tuos parašus rinko.

„Siekėme, kad skaičiai būtų dideli, įspūdingi ir didesni nei kitų kandidatų. (...) Aš labai norėčiau, jeigu pagal parašus balsuotų, tai gal tuomet ir laimėčiau pirmame ture. Bet vis dėlto pirmas balsavimas bus ne parašais, o gegužės 12 d. (...) Esu labai dėkinga tiems žmonėms, kurie už mane pasirašė, ir tikrai esu dėkinga savanoriams, kurie tuos parašus rinko, ir nepaisant to, kad mes tuos parašus susirinkome per vieną dieną. Mintis yra pabendrauti su žmonėmis, kuriuos tu kalbini pasirašyti, gali papasakoti apie save ir išklausyti pastabas ir kažkokius palinkėjimus, ir manau, tas bendravimas labai reikalingas“, - teigė I. Šimonytė.

Pagal Prezidento rinkimų įstatymą pretendentų būti kandidatais į Respublikos prezidentus parašų rinkimas baigiamas kovo 28-ąją.

VRK darbo grupė turės patikrinti pateiktus parašus. VRK, patikrinusi surinktus parašus ir išnagrinėjusi, ar nebuvo padaryta pažeidimų, priims sprendimą dėl pretendentų įregistravimo kandidatais.

Parašų rinkimo lapus Vyriausiajai rinkimų komisijai grąžino prezidento posto siekiantys eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, Valdemaras Tomaševskis, premjeras Saulius Skvernelis, ekonomistas Gitanas Nausėda, Arvydas Juozaitis.

Patvirtinti kandidatų sąrašai balandžio 12 d. bus paskelbti VRK interneto svetainėje.

Kad galėtų dalyvauti Prezidento rinkimuose, kandidatai privalo surinkti 20 tūkst. rinkėjų parašų.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną. Antras Prezidento rinkimų turas - gegužės 26 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai didžiausias melas,netikiu,nes tai būtų mūsų šalyje didelė katastrofa.Žlūgimas visiškas.

Anonimas

Anonimas portretas
Kumelia konservotoriu ziuriek kad per rinkimus nepatruk:-)

Maldas

Maldas portretas
Ne duok Dievas antra bobą Prezidentas !!!!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių