Quantcast

Į Palangos mero postą – keturračiu?

Tad kaip vertinti rinkėjui S.Grigorian ir jos vyro tokią verslo patirtį bei požiūrį į teisės saugomas ir ginamas vertybes?

"Tuo laikotarpiu, kai šie dalykai vyko, aš dar nedirbau su A.Butkevičiumi", – patikslino S.Grigorian, tačiau pripažino, jog apie politinę karjerą svajojo senokai.

"Aš negaliu be politikos. Mane domina vykstantys procesai. Partijoje esu apie dvejus metus", – pokalbio metu paaiškino kandidatė.

Pradės dirbti, kai išrinks

Politikė mėgino atsiriboti ir nuo klausimų apie jos tėvo A.Arakelyano verslą.

"Prie ko čia tėtis ir prie ko čia Svetlana?" – į klausimą, kodėl palangiškiai turėtų balsuoti už Svetlaną, jei jos tėtis susijęs su kontroversiškai vertinamu verslu, atsakė S.Grigorian.

Politikos naujokę teko patikinti, kad kandidatei į Palangos merus pateikiamas klausimas apie jos tėčio veiklą yra itin svarbus vien jau dėl to, jog būtina išsiaiškinti, ar nekils grėsmių, jog šeimos narių verslui gali būti taikomos tam tikros išlygos, jei S.Grigorian vis dėlto taptų mere.

Dėl viešbučio "Pajūris" nuomininko kapitalinio remonto darbų į Statybų inspekciją šią vasarą kreipėsi būtent Palangos savivaldybė, klausdama, ar tokia veikla atitinka įstatymus.

"Svetlana yra Grigorian. O tėtis turi ir plėtoja savo veiklą. Klausimai yra jam. Nesu labai įsigilinusi. O rinkėjas nuspręs, ar balsuoti tada, kai jam bus pristatyta rinkiminė programa", – nuo klausimo išsisuko S.Grigorian.

Kandidatė neišgirdo pastabos, jog rinkėjai dažniausiai balsuoja vertindami konkrečius darbus, o ne rinkimines programas.

Kai aš būsiu jau išrinkta į tarybą, ar tai būsiu kitoje pozicijoje, tada juos ir vykdysiu.

"O dėl konkrečių darbų. Kai aš būsiu jau išrinkta į tarybą, ar tai būsiu kitoje pozicijoje, tada juos ir vykdysiu", – politines ambicijas demonstravo S.Grigorian, tačiau pripažino, jog dar nežino, ką veiks, kai nuo kitos savaitės liks bedarbe.

"Pailsėsiu ir rengsiu politinę programą", – žvaliai ištarė S.Grigorian, pripažinusi, jog A.Butkevičiaus sekretoriate plušėjo už ne itin didelę algą – vos 600 eurų.

Rengs projektą

Palangiškių žvilgsniai į S.Grigorian tėvo verslą krypsta ne veltui.

Liepą kapitalinį remontą be statybos leidimo viešbutyje "Pajūris" pradėjęs A.Arakelyanas neseniai į viešbučio teritoriją atsigabeno statybinių medžiagų krovinį.

Vietiniai iš karto uždavė klausimą, ar statybos leidimą palangiškis yra gavęs?

"Kol kas tik atsivežėme čerpes stogui, laukiame dokumentų. Tačiau statybos leidimo iš viso čia nereikėjo. Juk mes naikinome tai, ką Palangos savivaldybė buvo konstatavusi – pastatas yra avarinės būklės ir reikėjo jį gelbėti", – dienraščiui aiškino A.Arakelyanas.

Kandidatės į merus S.Grigorian tėvas teigė, jog po Statybų inspekcijos patikrinimo jis yra įpareigotas atlikti projektą būsimiems darbams.

"Užsakiau architektus, jie yra profesionalai, tegul dirba. Mano tikslas buvo pašalinti trūkumus, juk akte parašyta, jog galima pastato avarinė situacija", – teisinosi verslininkas.

Ūkio banko turto likučiai

Kandidatės į Palangos merus tėtis A.Arakelyanas šeimininkauja Generalinės prokuratūros areštuotame viešbutyje "Pajūris", kuriam priskirtas 31 aro sklypas pačiame Palangos centre – J.Basanavičiaus gatvės viduryje.

Vietos verslininkas šį pastatą išsinuomojo tik šią vasarą iš bankroto administratoriaus.

Pastatai areštuoti dėl baudžiamosios bylos, susijusios su Ūkio banko veikla.

Oficialiai pastatų valdytoju turėtų būti pripažinta bankrutuojanti įmonė "Bofora", kuri pirkimo–pardavimo sutartimi įgijo šį objektą iš vėliau bankrutavusios uždarosios akcinės bendrovės "Optimalus turto valdymas" 2013 m.

Tačiau šis turtas buvo įkeistas Šiaulių bankui, kuris perėmė skandalingai žlugusio Ūkio banko turtą ir įsipareigojimus.

Itin keista, tačiau pelno siekianti finansinė struktūra – Šiaulių bankas vėliau įkeitimo atsisakė savo noru.

Tyrimo ėmėsi FNTT

Įdomių sutapimų šioje istorijoje yra ir daugiau.

Įmonės "Bofora" bankroto procedūrą vykdo įmonės "Valeksa" direktorius Stasys Poškus, tiesa, tik kaip fizinis administratorius, o ne atstovaudamas uždarajai akcinei bendrovei "Valeksa".

Tačiau "Valeksa", lyg tyčia, buvo bankrutuojančios įmonės "Optimalus turto valdymas" bankroto administratorė, o S.Poškus buvo asmeniškai įgaliotas administruoti įmonę bendrovės "Valeksa" vardu.

Netikėtai paaiškėjus, jog žlugusio Ūkio banko įsipareigojimus perėmęs Šiaulių bankas atsisakė pretenzijų į 1,155 mln. eurų vertės turtą, tuo susidomėjo teisėsauga.

Dienraštis "Klaipėda" rašė ("Viešbutis "Pajūris" – interesų pinklėse" Asta Dykovienė 2018 05 09), jog Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šio sandorio, kai Generalinė prokuratūrą gavo skundą.

Į Generalinę prokuratūrą kreipęsis asmuo skunde teigia, esą buvo susitarta su bendrovės Šiaulių banko atstovais, kad "pastarieji kreditorių susirinkime nubalsuos 1 155 583,87 Eur dydžio plius palūkanos reikalavimo teisės pardavimą už 10 000 Eur kainą".

Teisė valdyti milijoninį turtą vos už 10 tūkst. eurų sumą buvo suteikta fiziniam asmeniui K.T.

Tačiau prokuratūrai siųstame rašte pažymėta abejonė: ar šis asmuo nėra statytinis, atstovaujantis nežinia kieno interesams?

Teisėsaugininkai ikiteisminį tyrimą pradėjo dėl įtariamo piktnaudžiavimo.

Dienraštį prokuratūra yra informavusi, jog bankroto administratorius S.Poškus šioje byloje buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Su juo A.Arakelyanas šį pavasarį ir sudarė itin vertingoje Palangos vietoje esančio pastato nuomos sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilija

Vilija portretas
Manau, kad straipsnis užsakytas esamo Palangos mero. Kabinėjimąsi prie visko.

Dumblynas

Dumblynas portretas
Jau neber kam dirbt, kad i valdzia armenus renkam?

O as

O as  portretas
Siulau is Ukrainos paimt ir grazios, ir protingos, ir siaip neblogos :)
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių