Quantcast

I. Gudžiūnaitė: toliau tikiu idėjų Lietuva

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis aplinkos ministre norėjo matyti 30 metų Irmą Gudžiūnaitę, kuri nuo pernai birželio dirba teisingumo viceministre. Tačiau premjero teikiamą kandidatūrą atmetė Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Sužinojusi prezidentės sprendimą, iš Radviliškio kilusi I.Gudžiūnaitė savo feisbuko paskyroje parašė: "Politika yra politika. Viskas gerai, dirbu toliau. Priimu sprendimą dėl (ne)skyrimo tokį, koks yra. Apmaudu tik tiek, kad, matyt, ne taip supratau man pasakytus žodžius", - teigia moteris.

Ji tikisi, kad tokios politinės dėlionės netaps priežastimi jauniems žmonėms – ypač jaunoms moterims – ir toliau nesirinkti politikos.

"Ne viena esame girdėjusios, jei esi moteris, o dar ir jauna, tai būtinai kažkas už tavęs turi stovėti, stumti. Arba vyras. Arba partija. Arba neskaidrūs susitarimai. Pati viena juk nieko negali. Ir negali būti, kad 15 metų dirbi visuomeninėj ar politinėj veikloj – būrei politinius jaunimo lyderius, teikei siūlymus savivaldybėms ir vyriausybėms, rengei projektus bendruomenėse. Juk tikrai negali būti, nes tau tik 30 metų", - rašo I.Gudžiūnaitė.

Ji pastarosiomis dienomis apie save prisiklausė įdomių dalykų. Kokių?

Toliau tikiu, kad pakeisime Lietuvos politinį veidą į atvirą, sąžiningą, energingą, idealistinį.

"Pavyzdžiui, kad į Teisingumo ministeriją kažkas atsivedė. Ne. Ministerijoje pradėjau dirbti po čia atliktos praktikos, dar kai buvau studentė, kai ministru buvo Remigijus Šimašius. Kad mano tėvai iš kažkokio ypatingųjų klano. Ne. Esu paprastų tėvų paprastas vaikas iš Radviliškio. Kad tik buvimas socialdarbiečių partijoje atvedė mane į politiką. Ne. Prie socialdarbiečių prisijungiau jau po to, kai tapau teisingumo viceministre. Kad esu per jauna politikai. Ne. Vyriausybėse vis yra ministrų, kurie ir jaunesni. O kai kurie dalykai – tiesiog absurdai ir neapsiverčia liežuvis jų net komentuoti", - rašo teisingumo viceministrė. 

I.Gudžiūnaitė teigia, kad buvo pasiryžusi Aplinkos ministerijoje mažinti biurokratizmą, plėsti atliekų perdirbimo sistemą, skatinti žiedinę ekonomiką ir bioinovacijas, išspręsti nuotekų valymo problemą.

"Bet viskas gerai. Ačiū premjerui už pasitikėjimą. Toliau tikiu idėjų Lietuva. Toliau tikiu, kad pakeisime Lietuvos politinį veidą į atvirą, sąžiningą, energingą, idealistinį. Jauni vyrai ir ypač moterys, ateikit į politiką. Čia mūsų labai trūksta", - įrašą feisbuke baigia I. Gudžiūnaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA: "Ji tikisi, kad tokios politinės dėlionės netaps priežastimi jauniems žmonėms – ypač jaunoms moterims – ir toliau nesirinkti politikos" - ar tik jie ne iš tų blondinių, kurios prieš keletą dienų per ŽR virkavo: "Moterys dažniau į politiką eitų jei tik turėtų kuo apsirengt" - ech, nelaimė kai jos ir Seimą įsivaizduoja kaip madų demonstravimo podiumą, kurių visas mąstymas baigias skudurų demonstravimu (ką ir čia matom - ar jai kas pasakė ką tos spalvos reiškia?).

ar tikrai

ar tikrai portretas
...jos tėvas anksčiau buvo generalinio prokuroro pavaduotojas, ir dukrą iš studijų suolo įtaisė į Teisingumo ministeriją, bet kam reikėjo Kirkilui kaip jauną partietę pakišti, nebent už ką nors atsidėkojant?

anukele

anukele portretas
tegul issiplauna plaukus, uzsideda baltas pirstinaites, ir mauna pas konservus, ju baltom pirstinaitem reikia pastiprinimo
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių