Quantcast

Hošimine atidarytas Lietuvos garbės konsulatas

  • Teksto dydis:

Hošimino mieste iškilmingai atidarytas antrasis Lietuvos garbės konsulatas Vietname, kuriam vadovaus garbės konsulas Nguyen The Kien.

Naujai paskirtą garbes konsulą ir Hošimino lietuvių bendruomenę pasveikino Lietuvos ambasadorė Ina Marčiulionytė. Renginio metu konsulato patalpose, įsikūrusiose pačiame Hošimino centre, taip pat buvo atidaryta Mariaus Jovaišos fotografijų paroda „Neregėta Lietuva“.

Liepos 16-17 dienomis lankydamasi Vietname, ambasadorė I. Marčiulionytė Hanojuje susitiko su Vietnamo užsienio reikalų ministerijos pareigūnais, su kuriais aptarė aktualius dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

Vietnamo mokslo ir technologijų ir Vietnamo nacionaliniame žemės ūkio universitetuose ambasadorė pristatė biotechnologijų ir gyvybės mokslų pasiekimus, pakvietė dalyvauti „Life Sciences Baltic“ konferencijoje. Susitikime su Vietnamo prekybos ir pramonės rūmų vadovais aptarė dvišalės prekybos skatinimo priemones, TP banke pristatė finansinių technologijų sektorių.

Hošimine ambasadorė susitiko su miesto Užsienio reikalų departamento ir Liaudies komiteto vadovais, kuriems pristatė naujai paskirtą garbės konsulą ir aptarė dvišalių ryšių plėtros švietimo, mokslo, verslo, turizmo srityse galimybes.

Aktyvesnio Lietuvos ir Vietnamo verslo bendradarbiavimo poreikis išsakytas susitikimuose su Hošimino Pramonės ir prekybos rūmų vadovais ir įvairių verslo sektorių atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių