Quantcast

Homoseksualų partnerystė: ką apie tai mano Lietuvos vadovai?

  • Teksto dydis:

Seime atsinaujinus diskusijoms apie galimybę įteisinti homoseksualų partnerystę, BNS paklausė šalies vadovų, ar jie pritartų tokiam žingsniui.

Prezidentės, Seimo pirmininko ir premjero komentarus pateikė jų atstovai spaudai. Šalies vadovai teigia, kad sprendimams atėjo metas, bet konkrečių nuostatų nekomentuoja.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė:

„Bendro gyvenimo klausimas yra svarbus labai plačiam žmonių ratui, todėl teisinis žmonių santykių reglamentavimas – pribrendęs sprendimas. Po ilgų diskusijų Seime įregistruotos įstatymų iniciatyvos – pirmas žingsnis nustatant teisinį visų kartu gyvenančių žmonių turtinių ir kitų bendro gyvenimo klausimų reguliavimą“.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis:

„Turime pripažinti, kad šiandieninė situacija reikalauja sprendimų, kad piliečiams būtų sudarytos teisinės sąlygos spręsti įvairias gyvenimiškas situacijas. Mano nuomone, teisinė bazė turi plėsti galimybes ir užtikrinti dabarties ir ateities kartoms sąlygas asmenų bendrystei“.

Premjeras Saulius Skvernelis:

„Visų Lietuvos žmonių, kurie gyvena kartu, kurie veda bendrą namų ūkį, turtiniai bei kiti interesai turi būti apsaugoti ir teisiškai sureguliuoti. Šis klausimas pagaliau turi būti išspręstas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daiva

Daiva portretas
Balsuoti reikia uz tokius istatymus,aisku atskiro referendumo nereikia,bet reiktu sulaukti laiko prie to pacio,ir nera kur skubeti,ir nuspres ar mums lietuviams reikia tokiu poru .kodel musu neisklauso,kaip priimami tokie istatymai

Nenene

Nenene portretas
Palaukite, bet partnerystė - visai ne afišavimasis ir savo negalios demonstravimas, kaip kad nuotraukoje. Tokia nuotrauka - tai reklama ir nepilnamečių tvirkinimas. O kad jie sau poruotųsi ir nesiskirtų - nematau didelio blogio. Tada mažiau protestuos ir lįs visiems į akis.

Tarp eilučių

Tarp eilučių portretas
Taigi vadovai neturi kur dėtis - Briuselio ir kitos tarptautinės biurokratijos spaudimas yra didžiulis; dabar politikams tapo pavojinga viešai pasisakyti tik už skirtingų lyčių asmenų santuoką. Nors pagal apklausas Lietuvoje tik 7 proc. gyventojų pritaria homoseksualų santuokoms, bet tarptautinė opinija ir vietiniai aktyvistai, prisidengę konvencijomis ir t.t. - spaudžia į kampą. Todėl ir gavosi vadovų pozicija "tarp eilučių": vengdami viešosios nuomonės pasmerkimo, negali atvirai pasisakyti už homoseksualų santykių įteisinimą, o vengdami atakų iš tarptautinės opinijos + vietinių aktyvistų - negali atvirai pasisakyti prieš.O dar jeigu valdžios atstovas atvirai demosntruojasi,kad jis yra praktikuojantis katalikas - tuomet apskritai nors susitrejink ir pagal konjuktūrą skirtingas nuomones komunikuok kaskart ... :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių