Quantcast

Gyventojai Vyriausybės ir Seimo darbą įvertino penketu

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyventojai penketu vertina Seimo ir Vyriausybės darbą, rodo naujienų portalo delfi.lt užsakymu ketvirtadienį skelbiama apklausa.

Dešimties balų skalėje apklaustieji Seimo darbą įvertino 4,62, o Vyriausybės – 5,09.

Seimo sprendimams socialinės politikos srityje žmonės parašė 4,67, o sprendimams mokesčių politikos srityje – 4,45.

Vyriausybės sprendimus šiose srityse respondentai atitinkamai įvertino 4,85 ir 4,49.

Reprezentatyvią apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ atliko spalio 16-30 dienomis.

Premjeras: niekas čia nekaltas, tiesiog toks suvokimas

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad visuomenės Vyriausybės darbo įvertinimas yra panašus kaip ir visose apklausose. Pasak jo, žmonės nėra niekuomet linkę gerai vertinti valdžios veiksmų, kad ir ką jie darytų. Paprašytas įvertinti švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės darbą, premjeras pažymio jai neparašė, bet įvertino palankiai.

„Kalbant apie Vyriausybės vertinimą, tai jis ir svyruoja plius minus apie 50 proc. visuomet. (...) Lietuvoje nebuvo nei Vyriausybė, nei Seimas labai aukštai vertinami, kad ir ką darytų “, - ketvirtadienį ,,Žinių radijui“ teigė premjeras.

„Niekas čia nėra kaltas, tiesiog yra toks suvokimas. Jeigu jūs paklaustumėt apklausoje, ar Seimo nariams reikia mokėti atlyginimą, tai tikriausiai būtų atsakyta, kad nieko nereikia mokėti, jie ten nieko neveikia. Tai Vyriausybei, aišku, yra šiek tiek lengviau, nes tie konkretūs veiksmai galbūt labiau matomi“, - sakė S. Skvernelis.

S. Skvernelis nesiryžo parašyti pažymio J. Petrauskienei, tačiau, pasak jo, tai ministrė, kuri palietė labai jautrią sritį, kurioje labai reikėjo reformų. Tad J. Petrauskienę, kurią kritikuoja pedagogai, o opozicija, surinkusi parašus interpeliacijai, siekia pašalinti iš pareigų, S. Skvernelis atsiliepė palankiai.

„Aš manau, kad už ryžtą, už norą, už tikslą tikrai vertinčiau pakankamai aukštai, galbūt socialinio dialogo, komunikavimo kai kuriais atvejais pritrūksta, bet visumoje aš bent jau interpeliaciją vertinu kaip norą pašalinti ministrę, kuri darė reformas“, - kalbėjo S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
manau, Premjeras gerai ir tvirtai dirba Valstybės ir visų Jos piliečių labui...

už valstiečius

už valstiečius portretas
pirmieji valdžioje, kurie kažką daro žmonių labui ir už tai visi, kaip šunys puola juos. Stiprybės jiems ir daug kantrybės. Laikykitės valstiečiai!

Anonimas

Anonimas portretas
Vertinu ne balais bet geriau negu nieko
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių