Quantcast

Gruzija jungsis prie Kaune steigiamo Kibernetinio saugumo centro veiklos

  • Teksto dydis:

Lietuva ir Gruzija planuoja bendradarbiauti kibernetinio saugumo srityje, dalydamosis patirtimi ir keisdamosis informacija apie grėsmes bei incidentus.

Tai numatyta penktadienį pasirašytame dvišaliame ketinimų deklaracijoje.

Dokumentas pasirašytas Lietuvos ir Gruzijos prezidentėms Daliai Grybauskaitei ir Salomei Zurabišvili lankantis Lietuvos nacionaliniame kibernetinio saugumo centre Vilniuje.

Anot Prezidentūros pranešimo, deklaracijoje įtvirtintas ketinimas rengti bendras kibernetinio saugumo pratybas, bendradarbiauti Kaune steigiamame regioniniame kibernetinio saugumo centre.

D. Grybauskaitė pranešime teigia, kad Lietuva imasi lyderystės stiprinant kibernetinį saugumą regioniniu ir ES lygmenimis: kartu su JAV steigia regioninį kibernetinio saugumo centrą, dalyvauja ES sustiprinto bendradarbiavimo gynybos srityje (PESCO) programoje ir vadovauja projektui kuriant ES kibernetines greitojo reagavimo pajėgas.

Pernai Lietuva patyrė daugiau nei 55 tūkst. kibernetinių išpuolių, jais siekta paralyžiuoti valstybės institucijų, energetikos, finansų, transporto sektorius.

Bus vystomas bendrų kibernetinių pratybų planas ir keičiamasi patirtimi kuriant kibernetinius įrankius, planuojamas Sakartvelo įsitraukimas į Kaune steigiamo Regioninio kibernetinio saugumo centro veiklą.

Dėl glaudesnio bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje penktadienį sutarė Lietuvos krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Sakartvelo gynybos ministras Levan Izoria, Vilniuje pasirašę Ketinimų protokolą.

„Lietuva ir Sakartvelas plečia bendradarbiavimo ribas saugumo srityje, nes šalių partnerystė kibererdvėje yra abipusiai naudinga kovoje su kenkėjiška veikla bei kibernetiniais incidentais“, - sakė ministras R. Karoblis.

Pagal pasirašytą ketinimų protokolą, abi šalys taip pat sutaria keistis informacija ir duomenimis apie kibernetinius incidentus bei atakas, rengti dvišalius kibernetinio saugumo institucijų ekspertų susitikimus.

Dokumentas pasirašytas Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Sakartvelo prezidentės Salomės Zurabišvili apsilankymo Nacionaliniame kibernetinio saugumo centre prie Krašto apsaugos ministerijos metu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaip visada

Kaip visada portretas
klounai

xoxolus jau prijunge prie europos

xoxolus  jau  prijunge  prie  europos  portretas
rusijos-gruzijos kara organizavo , dabar prijungs ir gruzinus prie europos.....

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
su kovo 8 drauge dalia
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių