Quantcast

G. Paluckas nepritaria sumanymui Vėlines padaryti nedarbo diena

Lietuvos socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas skeptiškai vertina sumanymą įteisinti dar vieną šventinę dieną - lapkričio 2-ąją - Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną.

Pasak politiko, Lietuvoje ir taip daug religinių švenčių, todėl, aiškino socialdemokratas, reikėtų kalbėti apie darbo savaitės trumpinimą, o ne apie naujų šventinių dienų įteisinimą.

„Religinio pobūdžio šventinių dienų Lietuvoje jau yra pakankamai daug (...) Geriau šnekėkime apie darbo sąlygas, apie darbo savaitės trumpinimą“, - „Žinių radijui“ kalbėjo G. Paluckas. Jo nuomone, didelis šventinių dienų skaičius ištrina švenčių prasmę apskritai.

Jeigu mes tų šventinių dienų prikarpysime ir pridėliosime - tuoj turėsime minėtiną kliento dieną ir kitas - tai praranda prasmę, o tada žmogus tikrai sėdi prie televizoriaus ir su alaus buteliu“, - apibendrino politikas.

Seimas spalį pradėjo svarstyti siūlymą įteisinti dar vieną šventinę dieną - Vėlines. Jeigu Seimas pritartų, įmonėse, įstaigose ir organizacijose būtų nedirbama kiekvienų metų lapkričio 2-ąją. Šiuo metu Vėlinės nepatenka į šventinių dienų sąrašą ir yra darbo diena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Lietuvoje NĖRA valstybinės religijos, tad tik vienos religijos privačias šventes iškelt iki valstybinio lygio - bandymai paneigt Konstituciją.

sanciu,,kibiras,,

sanciu,,kibiras,, portretas
Klausyk,tu ne apie velines galvok,o apie socialdemokratu laidotuves Kaune,amzinatilsi Ruzgas neislaikytu,suzinojas apie kandidata i Kauno merus.Siaip,Kaune partiju daug,o normaliu zmoniu nesimato.

Pilietis

Pilietis portretas
Nereikia išeiginių ,žmones sugeba ir be jų aplankyti ir pagerbti savo išėjusius.Nei vienos dienos nereikia išeigines,tokia diena turi priklausyti nuo pačio žmogaus o ne kad būtų visi suvaryti kaip kiaulės į gardą.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių