Quantcast

G. Paluckas: Lietuvoje – politinės kultūros nuosmūkis

  • Teksto dydis:

Lietuvoje klesti politinės kultūros nuosmūkis, sako Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vadovas Gintautas Paluckas.

„Mes turėtume kalbėti apie politinės kultūros nuosmukį. Politinės diskusijos ir, apskritai, apie politinės minties nuosmukį. Apie tai kalba opozicija, akademinė bendruomenė, apžvalgininkai. Matome politiką, grįsta asmeniškumais, matome santykių aiškinimosi politiką. Ir visiškai nuošaly lieka patys aktualiausi žmonėms klausimai, kurie juos liečia kiekvieną dieną“, – teigė jis šeštadienį parlamentinėje opozicijoje esančios partijos tarybos posėdyje Vilniuje.

„Oficialia politika“ jis pavadino „nuolatinį manipuliavimą ir atvirą melą“.  

Pasak G.Palucko, labiausiai tai pastebima per sveikatos sistemos ir pensijų reformų svarstymus.

Jis skeptiškai žiūri į darbo grupės dėl viešojo sektoriaus pertvarkos veiklą. „Nesitikiu jokių konkrečių apčiuopiamų įsipareigojimų“, – teigė jis.

LSDP tarybos posėdyje apsispręsta, kad partijos suvažiavimas vyks gegužės 4 dieną Vilniuje. 

Visuomenės apklausos rodo, kad G. Palucko socialdemokratai su 6–8 proc. reitingu yra populiaresni nei valdantiesiems priklausantys socialdarbiečiai, šiems savo balsą žada apie 2–3 proc. gyventojų.

Lietuvos socialdemokratų partija yra didžiausia šalyje su daugiau kaip 17 tūkst. narių. Socialdemokratų frakcija Seime turi aštuonis narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
konstruktyviai dirbk geriau, o ne tuščiai (kaip kaimo boba) politikuok...

Cha cha Senas pirdžius Kęstas sumaišė kultūrą su šaukštais

Cha cha   Senas pirdžius Kęstas sumaišė kultūrą su šaukštais portretas
Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Kęstas portretas
Nuosmukis žemiau plintuso. „Auksinių šaukštų“ bylos pabaiga atėjo. "Vilniaus miesto apylinkės teismas buvusiam bendrovės „Nota Bene“ vadovui Andriui Jazgevičiui „auksinių šaukštų“ byloje skyrė 7 tūkst. eurų baudą. Skandalas dėl vadinamųjų auksinių šaukštų kilo, kai Viešųjų pirkimų tarnyba 2016 metų rugpjūtį paskelbė, kad įvairius virtuvės įrankius iš „Nota Bene“ kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau nei rinkoje. 2014 m. Lietuvos kariuomenė su Andrium Jazgevičium pasirašė iš viso 1,622 mln. eurų vertės lauko virtuvių atsarginių detalių ir agregatų pirkimo sutartį.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių