Quantcast

G. Landsbergis nori versti V. Baltraitienę iš posto

  • Teksto dydis:

Opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis siūlys partiečiams Seime inicijuoti interpeliacijos procedūrą žemės ūkio ministrei Virginijai Baltraitienei.

G.Landsbergis sako taip darysiąs dėl „nuolatinių korupcijos skandalų ir iškilusių abejonių dėl visos maisto saugos sistemos Lietuvoje“.

„Dėl nuolatinių korupcijos skandalų ir iškilusių abejonių dėl visos maisto saugos sistemos Lietuvoje patikimumo siūlysiu TS-LKD frakcijai Seime prasidėsiančioje Seimo sesijoje inicijuoti interpeliacijos procedūrą V.Baltraitienei“, - BNS teigė konservatorių lyderis.

Buvęs Europos Parlamento narys kritikavo Žemės ūkio ministeriją ir V.Baltraitienę dėl korupcijos.

„Jos kontroliuojamų įstaigų vadovai įtariami korupcinėmis veikomis, o ministrė užuot skaidrinusi sistemą, tapo joje vešinčios korupcijos priedanga. Paskutiniai sistemą krečiantys skandalai ir įtarimai J.Miliui, kai neskaidri maisto ir veterinarijos tarnybos veikla jau kelia grėsmę Lietuvos žmonių sveikatai, yra akivaizdžiausias įrodymas, kad ministrė nesusitvarko su savo pareigomis“, - kalbėjo G.Landsbergis.

Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 dieną.

„Darbietė“ V.Baltraitienė BNS šią savaitę patvirtino liepos pabaigoje kartu su Latvijos žemės ūkio ministru, Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovu Jonu Milium bei bendrovės „Biovela Group“ vadovu Virginijum Kantausku liepos pabaigoje dalyvavusi neformalioje vakarienėje - medžioklėje Panevėžio rajone.

Premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, jog ministrė turi pateikti visus atsakymus ir išsklaidyti abejones dėl galimo interesų konflikto.

Ministrės, J.Miliaus ir vienso verslo įmonės vadovo vakarienė medžioklė vyko dieną preiš teisėsaugai atliekant kratas J.Miliaus vadovaujamoje Maisto ir veterinarijso tarnyboje. J.Miliui yra pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Teisėsauga įtaria, kad kai kurie tarnybos pareigūnai už atlygį galėjo nuslėpti pažeidimus su Seimo nariu „tvarkiečiu“ Petru Gražuliu siejamoje šaldytų maisto produktų bendrovėje „Judex“.

Žemės ūkio ministrė V.Baltraitienė prasidėjus teisėsaugos tyrimui ne kartą teigė J.Miliui priekaištų dėl darbo neturinti, jo vadovaujamos tarnybos veiklą vertinanti gerai.

Prezidntė ir premjeras A.Butkevičius yra paraginę trauktis J.Milių iš pareigų, tačiau šis kaltinimus atmeta ir pats trauktis neketina.

V.Baltraitienė žemės ūkio ministrės pareigas eina dvejus metus - per šį laikotarpį ministerijoje ir jai pavaldžiose institucijose Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė du tarnautojus, iš pareigų pasitraukė viceministras bei dviejų įstaigų vadovai.

Liepos pabaigoje STT pareiškė įtarimus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui dėl prekybos poveikiu. Teisėsauga įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą Petrą Gražulį siekė paveikti Maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Be to, šių metų pradžioje buvo kilęs „auksinių miltų“ skandalas, kai skurstantiems buvo perkami maisto produktai didelėmis kainomis. Tam paaiškėjus atsistatydino Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vadovė Aldona Miliuvienė ir žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius.

Pavasario viduryje ministerijai pavaldžios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės konkursą laimėjo Daiva Mūrienė, ji tuo metu ėjo Policijos mokyklos prie Policijos departamento Logistikos skyriaus vedėjos pareigas. Kitą dieną paaiškėjo, kad D.Mūrienė yra V.Baltraitienės žemiečių, Kėdainių rajono politikų ir savivaldybės administracijos darbuotojų Valiauskų dukra. Galiausiai D.Mūrienė atsisakė eiti pareigas dėl asmeninių priežasčių.

Teisėsauga taip pat įvairiomis nusikalstamomis veikomis įtaria du Žemės ūkio ministerijai pavaldžių įstaigų vienus iš vadovų - Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiąjį patarėją Žilviną Putramentą ir NŽT direktoriaus patar



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokiasi

Juokiasi portretas
puodas,kad katilas juodas... Tegul geriau pamasto,kaip pats agtejo isavo postus...

2 cha cha

2 cha cha portretas
Kad ne, an9kas pats geras :D O jau žmona jo kokia gera, tai hohoho!

užkonservuotas

užkonservuotas portretas
mėšlas neprognozuojamas ..........
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių