Quantcast

G. Landsbergis: į premjero iškastą duobę griūva Lietuvos demokratijos pamatai

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad skandalas, kuomet buvo ištrintas Vyriausybės pasitarimo įrašas, primena nedemokratinių valstybių praktikas.

Pasak G. Landsbergio, premjeras Saulius Skvernelis nesilaiko teisės viršenybės principo, bet dar liūdniau, kad S. Skvernelis net nepripažįsta sulaužęs teisės aktą. Konservatorių lyderio teigimu, skandalas būtų jau seniai pamirštas, jei premjeras būtų prisipažinęs klydęs.

„Į Sauliaus Skvernelio iškastą duobę griūva Lietuvos demokratijos pamatai. Jeigu mes suprantame, kad Lietuva yra teisės viršenybės valstybė, tai reiškia, kad jums, man, Sauliui Skverneliui, Daliai Grybauskaitei galioja visi Lietuvoje priimti įstatymai. Visiems vienodi, bet vienas žmogus - ministras pirmininkas pasako, kad šis teisės aktas man negalioja, duokit mane į teismą. Tai primena nedemokratinių valstybių praktikas“, - penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis.

Visiems vienodi, bet vienas žmogus - ministras pirmininkas pasako, kad šis teisės aktas man negalioja, duokit mane į teismą. Tai primena nedemokratinių valstybių praktikas.

„Kodėl nevykdyti teisės aktų yra tvarkoj, kodėl ištrinti įrašus - taip pat gera praktika (...) Žmonės supranta teisės viršenybės principą, teisinės valstybės pagrindus. Šiuo atveju premjeras tai absoliučiai ignoruoja ir problema pasidaro ne ištrintas įrašas, o žmogaus požiūris į įstatymus ir melas atsistojus prieš Seimo salę“, - teigė G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis sako, kad skandalas būtų jau seniai pamirštas, jei premjeras būtų prisipažinęs klydęs.

„Pripažinti klaidą niekada nevėlu“, - teigia G. Landsbergis.

Konservatorių lyderis G. Landsbergis žada neleisti premjerui S. Skverneliui užmiršti skandalo dėl ištrinto Vyriausybės pasitarimo įrašo. Kitą savaitę į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdį yra pakviestas Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, kuris, pasak G. Landsbergio, turės pasakyti, kas trina įrašus, kaip tai daro ir kada.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas sakė, kad ketinama kviesti ir premjerą. Jei S. Skvernelis į Seimą neatvyktų, kaip antradienio posėdžio metu, būtų imamasi griežtesnių priemonių.

Kaip primena ELTA, opozicija siūlė ministrą pirmininką savo veiksmais nedelsiant išsklaidyti abejones dėl galimo duotos priesaikos sulaužymo ir konkrečiais sprendimais įrodyti, kad premjeras sąžiningai tarnauja demokratijai. Taip pat premjerui buvo siūloma nedelsiant duoti nurodymą, kad sunaikintas Vyriausybės pasitarimo įrašas būtų atkurtas; sudaryti galimybę visuomenei ir žiniasklaidai susipažinti su atkurtu įrašu.

Pasitarimo įraše, kaip spėjama, premjeras dėsto savo poziciją dėl nemokamo Registrų centro duomenų teikimo žiniasklaidai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Apie kokią demokratiją kalbi oligarchų proto gigante, kodėl nesutvarkėte mokesčių sistemos, kad turtingesni prisidėtų daugiau prie biudžeto.

...

... portretas
Oi, broileriuk, ne tau cypsėt... nes dar lapę ant savo durnos galvelės prisikviesi.

Oi

Oi portretas
kam šnekėt o kam geriau patylėt.Jau kokia demokratija Tvarte ir Tvarto daromoje politikoje, visi mato.Išverstskūriai konservatoriais pasivadinę mankurtai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių