Quantcast

G. Landsbergis apie socialdemokratų pasitraukimą iš koalicijos: ar jis tikras?

Opozicinės Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis šeštadienį perspėjo, kad socialdemokratų sprendimas pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“ gali būti tik nominalus.

Politikas ragina stebėti, kaip į partijos tarybos sprendimą reaguos Seime dirbanti frakcija ir socialdemokratų deleguoti parlamento komitetų vadovai ministrai.

„Pirmas klausimas, kuris kyla visiems, ar šis pasitraukimas yra tikras ir nuoširdus, ar tėra nominalus pirmininko Gintauto Palucko autoriteto sutvirtinimas partijos viduje“, – BNS sakė konservatorių lyderis.

„Jeigu komitetų pirmininkai, ministrai lieka savo pozicijose, o frakcija išreiškia paramą „valstiečiams“, tai galima sakyti, kad nieko didelio ir neatsitiko“, – pridūrė jis.

Pasak G.Landsbergio, iš postų nepasitraukusiems socialdemokratų ministrams ir komitetų vadovams gali būti reiškiamas nepasitikėjimas.

Ekspertai labiausiai tikėtina laiko „valstiečių“ mažumos Vyriausybę.

Ar šis pasitraukimas yra tikras ir nuoširdus, ar tėra nominalus pirmininko Gintauto Palucko autoriteto sutvirtinimas partijos viduje?

Anot konservatorių lyderio, tokiu atveju pagrindinė atsakomybė kristų ant premjero Sauliaus Skvernelio, jis „turės užtikrinti svarbiausių Lietuvai darbų vykdymą“.

„Jeigu jis to nepadaro, vakarietiškose demokratijose dažnai kalbame apie tiesioginę Vyriausybės vadovo atsakomybę ir galimą įgaliojimų gražinimą į parlamentą“, – sakė G.Landsbergis.

Jo teigimu, konservatoriai yra pasirengę remti kokybiškus Vyriausybės siūlymus, pavyzdžiui, dėl išsamios švietimo pertvarkos ar mokesčių sistemos peržiūros.

Opozicinio Liberalų sąjūdžio lyderis Remigijus Šimašius BNS teigė, kad dabartinėje situacijoje konstruktyvumo reikės ir socialdemokratams, ir kitoms daugumoje nedirbančiomis partijoms.

Vis dėlto jis socialdemokratų sprendimą trauktis iš koalicijos pavadino „tik galutiniu apsiforminimu“.

„Šita naujiena yra ne naujiena. (...) Kaip jiems („valstiečiams“ – BNS) seksis dirbti Seime ir Vyriausybėje, aišku, bus matyti“, – sakė R.Šimašius.

Trauktis iš valdančiosios daugumos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga šeštadienį nusprendė socialdemokratų taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rusai puola

rusai puola portretas
Ka domina KGBistu partijos vadovo sapaliones?

...

... portretas
CHA: „Jeigu komitetų pirmininkai, ministrai lieka savo pozicijose, o frakcija išreiškia paramą „valstiečiams“, tai galima sakyti, kad nieko didelio ir neatsitiko“ - jeeep, išties: TIEK 'konservai' stengės, pjudė visus, anarchiją valstybėje kėlė, o čia - tik pareiškimai, bet va jiems vietos prie lovio ir neatsiranda... tragedija, taip galima ir Lubiankos finansavimą prarast, o ir mauzoliejus 'prezidentui Dėdulei' virs šaldyto broilerio sapnu. TAD: ar galima paneigt kad Prezidentė, užsiminusi apie stabilumo Valstybėje praradimą, akcentavo į ardomąją "teroristinės organizacijos bruožų turinčios" 'konservų' grupelės veikimą.

>Jonė

>Jonė portretas
Jūs teisi.Jau kaip spirčiau aš šitam kutkudakui i pauodegį tai skristui savo tvarteli lyg erelis.Išverstom akim..Neįmanoma jau i jų, tų partiniu snukius žiūrėti.Vietoj to kad taisytų savo reputaciją imdami pavyzdį iš karbauskinių, kuria nešvarias avantiūras ir kuria perversmo schemas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių