Quantcast

„Frontininkai“ negavo leidimo piketuoti su profesinėmis sąjungomis

  • Teksto dydis:

Kartu su profesinėmis sąjungomis piketuoti ketvirtadienį prašiusi kraštutinių pažiūrų organizacija „Socialistinis liaudies frontas“ tokio leidimo iš savivaldybės negavo, teigia vicemeras Gintautas Paluckas.

„Yra profesinių sąjungų prašymas, jie yra gavę leidimą tuo laiku, o „Frontas“ gali ten žygiuoti tik su profsąjungų leidimu. Jie sakė, kad profsąjungos sutinka, bet pačios profesinės sąjungos sako, kad nesutinka. Tai klausimas išspręstas“, - BNS sakė G.Paluckas.

Anot jo, pagal naują savivaldybės patvirtintą tvarką, leidimų reikia tik didesniems renginiams, kurie, pavyzdžiui, trukdo eismui, kuriuose keliamas triukšmas po darbo valandų, vykdoma prekyba ir panašiai.

„Tai jei sugalvos penki „Fronto“ nariai eiti šaligatviu šalia profesinių sąjungų, niekas neturi teisės jiems to formaliai uždrausti. Bet vaikščioti pagal suderintą maršrutą jie tokio leidimo iš savivaldybės negavo. Aišku, jei jie brausis į bendrą koloną, gali kilti konfliktas, bet tam ir yra Viešosios tvarkos skyrius ir policija, kad konfliktą išspręstų“ , - neabejojo Vilniaus valdžios atstovas.

Profesinės sąjungos pirmą Seimo rudens sesijos dieną, ketvirtadienio vidurdienį rengia protesto akciją dėl Darbo kodekso pakeitimų, suderintas mitingo dalyvių skaičius - 2 tūkstančiai. Tą pačią dieną piketuoti ketina ir apie 20 buvusio Seimo nario Vytauto Šustausko vedamų piketuotojų. „Socialistinis liaudies frontas“ prašė leidimo iki 200 žmonių eitynėms ir piketui.

Savivaldybė ir policija neturi informacijos apie iš anksto rengiamas galimas provokacijas mitingo metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių