Quantcast

„Forbes“ įtakingiausių moterų sąraše D. Grybauskaitei skirta 68-oji vieta

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų verslo žurnalo „Forbes“ sudarytame įtakingiausių pasaulio moterų sąraše Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei skirta 68-oji vieta.

Leidinys atkreipė dėmesį į griežtą prezidentės poziciją dėl Rusijos ir pastangas sumažinti Maskvos įtaką energetikoje.

„D. Grybauskaitė, pirmoji į Lietuvos prezidento postą išrinkta moteris (ir vienintelė, perrinkta antrai prezidento kadencijai), susikūrė atkaklios Vladimiro Putino kritikės reputaciją. Ji spaudė Vakarus taikyti griežtesnes sankcijas Rusijai ir prašė NATO sparčiau priimti sprendimus dėl savo plėtros Rytų Europoje. Per neseniai vykusias bendras Rusijos ir Baltarusijos karines pratybas „Zapad“ ji buvo viena iš garsiausių pavojų skelbiančių balsų, atkreipiančių dėmesių į daugeliui baimę keliantį dalyką – kad Rusija galbūt ruošiasi konfliktui su NATO“, - rašo „Forbes“.

„Ji taip pat stumia projektą, kad Europos Sąjunga pritartų Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimui su žemynine Europa“, - teigia žurnalas.

Lietuvos prezidentė pernai šiame sąraše užėmė 72-ą vietą.

Įtakingiausia pasaulio moterimi septintus metus iš eilės paskelbta Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Antrą vietą „Fobes“ skyrė britų premjerei Theresai May (Teresai Mei), trečioji vieta teko verslininkei, filantropei Melindai Gates (Melindai Geits).

Lenkijos premjerė Beata Szydlo (Beata Šydlo) užėmė 31-ąją vietą, Estijos prezidentei Kersti Kaljulaid teko 78-oji pozicija.

„Forbes“ įtakingiausių pasaulio moterų sąrašą sudarinėja kasmet nuo 2004 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Šitai poniai senai turėjo būti pradėta apkalta. Karbauskis aukodamas visą savo partiją, stoja ją ginti. A/A.

Mielas Kęstai,

Mielas Kęstai, portretas
Susikišk į užpakalį tuos bitkoinus ir baik užsiimrti jų "propaganda". O Prezidentei už kietą politiką reikia tik padėkoti, nes visokių minkštakūnių ir taip turime per akis, dar ir kitiems galime padovanoti.

Kęstas

Kęstas portretas
Stabdykime šias karo kurstytojas. Laikas dirbti ir investuoti. Kaip keičiasi bitkoino vertė nuo 2010 metų iki šiandien (vertikali ašis - doleriai už vieną bitkoiną, 10,000 reiškia dešimt tūkstančių)? Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių