Quantcast

Filosofas A. Juozaitis apsisprendė siekti prezidento posto

  • Teksto dydis:

Filosofas Arvydas Juozaitis LRT televizijos Naujienų tarnybai patvirtino dalyvausiantis kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

A. Juozaitis į prezidento rinkimus sako einantis su Lietuvos išsaugojimo idėja.

Ką iš pretendentų į prezidento postą laiko rimčiausiu konkurentu, A. Juozaitis neatsako, bet kalba stipriausią konkurentą jau nugalėjęs: „Aš pats sau (stipriausias konkurentas – LRT.lt). Aš labai nenorėjau konkuruoti šitose varžybose, bet kai pats save įveikiau, sakykime, jau įveikiau tą konkurentą“.

Filosofas sako, kad jį remia buvę Sąjūdininkai, parašę kreipimąsi, ragindami kandidatuoti. Jis žada suformuoti visuomeninį judėjimą, kurio pavadinimas „Lietuva yra čia“.

Aš labai nenorėjau konkuruoti šitose varžybose, bet kai pats save įveikiau, sakykime, jau įveikiau tą konkurentą.

Daugiau nei 50 rašytojų, aktorių, kitų menininkų, mokslininkų, signatarų ir Sąjūdžio dalyvių birželį viešu laišku paragino A. Juozaitį grįžti į politinę veiklą ir dalyvauti prezidento rinkimuose.

A. Juozaitis Vilniaus universitete yra apgynęs filosofijos daktaro disertaciją, 1986-ųjų Monrealio olimpinių žaidynių plaukimo bronzos medalininkas. Jis buvo vienas Sąjūdžio iniciatorių, kelių kultūrinių leidinių redaktorius ir leidėjas.

2001–2003 A. Juozaitis patarinėjo tuometiniam premjerui Algirdui Brazauskui švietimo klausimais, 2004–2009 dirbo Lietuvos kultūros atašė Karaliaučiuje, 2012–2017 metais ėjo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidento pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.Juozaitis

V.Juozaitis portretas
Nu Klaipėda, už JUOZAITI

MAnau

MAnau portretas
AS UZ JUOZAITI

kauniete

kauniete portretas
….Ne, jis neturi shansu buti prezidentu Nereiketu taip biauriai keiksnoti ,izeidineti ;tiesiog -ne jis gali vadovauti-- nerinkime neatiduokim savo balsus Juozaiciui;yra geras pasirinkimas ekonomiste protinga .tinkama vadovauti I,SIMONYTE, butu protinga patiketi musu nuskurdinta zemele siai protingai moteriai ;nenusiviltume ir nutautinanciu atejunu neprivistu.
VISI KOMENTARAI 96

Galerijos

Daugiau straipsnių