Quantcast

Etikos sargai tirs Šakių rajono mero elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl Šakių rajono mero, konservatoriaus Edgaro Pilypaičio elgesio.

Etikos sargų gautame tos pačios savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto pirmininko Mindaugo Tarnausko pranešime nurodyta, kad Šakių rajono savivaldybė vykdo Gelgaudiškio dvaro sodybos nuomos konkursą, o E.Pilypaitis yra šio konkurso komisijos pirmininkas ir balsuoja priimant sprendimus.

Anot pranešimo, E.Pilypaičiui pasiūlius šis konkursas buvo nutrauktas, atmetant vienintelio dalyvio pasiūlymą.

Jame rašoma, kad Gelgaudiškio dvaro pastatų panaudos pagrindais naudoja Gelgaudiškio bendruomenės centras „Atgaiva“, o E.Pilypaitis yra šio centro steigėjas ir tarybos narys. Be to, dalį Gelgaudiškio dvaro pastatų panaudos sutarties pagrindu naudoja Gelgaudiškio kultūros centras, kuriam E. Pilypaitis vadovavo 2002-2015 metais.

VTEK aiškinsis, ar Šakių rajono meras nepažeidė įstatymų nuostatų, įpareigojančių vengti interesų konflikto, o šiam iškilus – nusišalinti bei nesinaudoti pareigomis asmeninei naudai gauti.

E.Pilypaitis BNS paneigė, kad priklausė Gelgaudiškio bendruomenės centro tarybai, kai vyko konkursas dėl dvaro sodybos nuomos.

Pasak jo, konkursas vyko šiemet, o bendruomenės centro tarybos pirmininku jis buvo iki 2015 metų, kai buvo išrinktas į Šakių rajono savivaldybės tarybą.

„Kai buvau išrinktas į savivaldybės tarybą, aš atsistatydinau, kad nekiltų interesų konflikto“, - teigė meras.

Politikas patvirtino, kad 2002-2015 metais vadovavo Gelgaudiškio kultūros centrui, tačiau pabrėžė, kad nei su bendruomene, nei su centru jokie santykiai jo nesieja jau dvejus metus.

E.Pilypaitis Šakių rajono meru buvo išrinktas šiemet gegužę. Jis pakeitė iš pareigų kadencijos viduryje atsistatydinusį Juozą Bertašių - šis politikas atsistatydino, kai teismo buvo pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių