Quantcast

ES šalių piliečiai galės būti Lietuvos partijų nariais?

Vyriausybė trečiadienį pasiūlė Seimui priimti pataisas, kad ES šalių piliečiai galėtų būti Lietuvos politinių partijų nariais.

Europos Komisija yra pradėjusi prieš Lietuvą pažeidimo procedūrą, argumentuodama, kad tokios galimybės nenumatymas pažeidžia ES teisę.

„Labai daug kartų Seimas šį projektą grąžino tobulinti. Tikimės, kad Seimas šį kartą projektui pritars“, – Vyriausybės posėdyje sakė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Vyriausybė siūlo, kad politinių partijų nariais galėtų tapti 18-os metų, kitų šalių partijų nariais nesantys ir ilgesniam nei pusės metų laikotarpiui į Lietuvą atvykę ES šalių piliečiai.

Anksčiau Vyriausybė yra siūliusi ir numatyti galimybę užsieniečiams Lietuvoje steigti partijas, tačiau tam nepritarė Seimas.

Dabar norėdami stoti į partiją ES šalių piliečiai turi be pertraukos pragyventi Lietuvoje penkerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzukas

Dzukas portretas
Grizta sovietiniai laikai...valio...!gal-jau tada pradesim gyventi be g tasko toj skylej..

...

... portretas
CHA: "Europos Komisija yra pradėjusi prieš Lietuvą pažeidimo procedūrą, argumentuodama, kad tokios galimybės nenumatymas pažeidžia ES teisę" - KAI stojom į tą ES, mums buvo garantuojama kad BUS gerbiama mūsų Konstitucija, o KĄ dabar turim? - Lietuva bet LITXIT, Lietuva be ateities!".

Makas

Makas portretas
Manau reikia pradeti svarstyti isstojima is geju ES. Tai didziule tautu mesmale. NATO pasiliekam, is ES isstojam.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių