Quantcast

Ekspertas: mitingas prie Seimo neišsakė jokios konkrečios žinios

Tūkstančius žmonių prie Seimo rūmų praėjusią savaitę sukvietęs Andrius Tapinas Seimui antradienį įteikė reikalavimų sąrašą.

Anot viešųjų ryšių eksperto Arijaus Katausko, kažkuris iš Seimui pateiktų reikalavimų bus įgyvendintas ar bent rimtai apsvarstytas, nes Seimui reikia „nuleisti garą“. Jis taip pat teigia, kad mitingas Vilniuje, nors ir sulaukė dėmesio, neiškomunikavo aiškios žinutės.

„Kažkuris iš reikalavimų [bus įgyvendintas – LRT.lt] ar bent svarstymas dėl jų tikrai bus, tam, kad galutinai būtų nuleistas garas. Dabar svarbiausia užduotis – kiek įmanoma tų reikalavimų įgyvendinimą Seimui ištęsti, kiek įmanomą ilgesnį laiką, ir, žiūrėkite, po mėnesio ar net dviejų savaičių jau nebeatsiminsime, ko reikalavome per šį mitingą“, – sako A. Katauskas.

Tikėtis, kad 85 Seimo nariai balsuos už tai, kad išsivaikščiotų, išeitų į gatvę ir eitų į naują Seimo rinkimų kovą, naują riziką, nerealu.

Apie „garo nuleidimą“ kalba ir politikos apžvalgininkas Vytautas Bruveris: „Greičiausiai, kad valdantieji ir pirmiausia Ramūnas Karbauskis ieškos galimybės nuleisti garą, išmesti kokį tai kūną ant šakių į lauką pro balkoną. Ir tai bus ponas Artūras Skardžius – atpirkimo ožio pavidalu“.

Tiesa, anot V. Bruverio, nors ką tik ir paskelbta apie apkaltos A. Skardžiui proceso pradžią, laukia dar ilgas kelias, kuris tikrai neaišku, kaip baigsis. Anot apžvalgininko, A. Skardžiui labai nenaudinga, kad įvyko triukšmas dėl parlamentaro Mindaugo Basčio.

Pasak V. Bruverio, buvo tikrai naivu tikėtis, kad Seimo nariai norės pirmalaikių rinkimų.

„Tikėtis, kad 85 Seimo nariai balsuos už tai, kad išsivaikščiotų, išeitų į gatvę ir eitų į naują Seimo rinkimų kovą, naują riziką, nerealu. Toks psichologinis dalykas. Kitas dalykas, bendresnio pobūdžio, – pagrindo pirmalaikiams rinkimams aš šiuo metu nematau, kaip ir nematau to, kad jie kažką politinėje situacijoje iš esmės pakeistų“, –  sako „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas.

A. Katauskas taip pat pažymi, kad praėjusią savaitę vykęs mitingas prie Seimo neiškomunikavo „jokios konkrečios žinios, jeigu žvelgtume toliau“.

„Dabar nėra jokio spaudimo „iš apačios“ tęsti tas pačias temas, kelti jas „į viršų“. Žmonėms pakankamai sudėtinga suprasti, apie ką eina kalba“, – mano A. Katauskas.

Daugiau apie tai – pokalbio įraše.


Šiame straipsnyje: Seimasmitingasandrius tapinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Niekas niekur neapsijuokė, bet man patinka, kad žmonės supranta, atsirenka, nėra buka minia...taigi augame, Tampame pilietiški, galvojame ,ką darome, ko norime...

matau

matau portretas
matau, kad kiekvienas turėjo savus interesus.Bet ir tai gerai, svarbu mums ne tas pats, kas vyksta čia pat.Tik apseikime be įžeidinėjimų...

...

... portretas
Che - kažkas LABAI norėjo nuo 'šarvuočio' (it VL) į minią kreiptis (vien dėl to ir iš ligoninės išėjo) ir kartu su ja į Seimą veržtis... deja, Tapkinėlis Dėdulę apvylė, tos minios nesurinko... putojas dabar nevykėliai, vėl kažkas Tautą kažkaip įžeidžiamai išvadins.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių