Quantcast

Ekonomikos komitetas nepritarė prezidentės veto dėl konkurencijos

  • Teksto dydis:

Seimo Ekonomikos komitetas nepritarė prezidentės veto dėl konkurencijos pažeidimų. Parlamentas buvo sušvelninęs baudas didelėms įmonėms už grubius konkurencijos pažeidimus, tačiau Dalia Grybauskaitė pataisas vetavo.

Tokį sprendimą komitetas priėmė trečiadienį, apsvarstęs šalies vadovės veto Konkurencijos įstatymo pataisoms: už balsavo ir susilaikė po 4 komiteto narius. Susilaikiusio komiteto vadovo Remigijaus Žemaitaičio balsas lėmė, kad komitetas veto siūlys atmesti ir palikti galioti liepą priimtas pataisas.

Prezidentės patarėjas Šarūnas Narbutas komitete teigė, kad fiksuota bauda - 150 tūkst. litų - neatgrasintų nuo pažeidimų didelių įmonių. Pasak jo, Konkurencijos taryba niekada neskirdavo maksimalių baudų.

„Dabar galiojantis reguliavimas atitinka ir Europos Komisijos praktiką, skiriant sankcijas. Taip pat turime keliolika Europos Sąjungos šalių narių, kur įtvirtinas ne fiksuotas dydis, o procentinė išraiška“, - teigė Š.Narbutas.

Šalies vadovės teigimu, pataisos neskatintų didelių įmonių sąžiningai konkuruoti - joms nepranešus apie verslo sutelkimą į vienas rankas, didžiausia bauda siektų tik 150 tūkst. litų. Dabar už panašų pažeidimą gali būti skirta bauda iki 10 proc. metų pajamų.

D.Grybauskaitė yra atkreipusi dėmesį, jog jas priimant, nebuvo gauta Specialiųjų tyrimų tarnybos išvada ir neatsižvelgta į Europos teisės departamento bei Konkurencijos tarybos pastabas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių