Quantcast

E. Zingeris išrinktas ETPA Europos liaudies partijos frakcijos vicepirmininku

  • Teksto dydis:

Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) žiemos sesijos metu vykusių Europos liaudies partijos (EPP) frakcijos pirmininko rinkimų antrajame ture Lietuvos Seimo delegacijos narys, signataras Emanuelis Zingeris vienbalsiai dvejiems metams išrinktas frakcijos pirmininko pirmuoju pavaduotoju.

Pasitikėjimą E. Zingeriui pelnyti padėjo jo solidi patirtis ir aktyvi veikla - politikas nuo 1993 m. yra Seimo delegacijos ETPA narys, įvairių rezoliucijų ir pranešimų svarbiomis politikos, žmogaus teisių ir kultūros paveldo temomis autorius.

Centro-dešinės EPP frakcija yra viena didžiausių ETPA, vienijanti 162 parlamentarus iš dešimčių Europos šalių.

Praėjusių metų ETPA rudens sesijos metu EPP frakcija E. Zingerį buvo iškėlusi kandidatu į ETPA pirmininko postą. Po trijų rinkimų turų jis šią vietą užleido Kipro atstovei Stellai Kyriakides.

Šiuo metu E. Zingeris yra ETPA Teisės reikalų ir žmogaus teisių bei Politikos reikalų ir demokratijos komitetų narys, taip pat pranešėjas tiriant iškilaus Rusijos politiko, aktyvaus opozicionieriaus Boriso Nemtsovo nužudymo aplinkybes.

ETPA yra plačiausiai atstovaujama asamblėja Europoje, vienijanti parlamentarus iš 47 valstybių. Šiais metais sukanka 25 metai nuo Lietuvos narystės Europos Taryboje pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Lietuvai nuo šio veikėjo nebuvo ir nėra jokios naudos.

klausimelis

klausimelis portretas
JIS SAVO GYVENIME MATES GREBLI AR KASTUVA..KAZIN AR MOKA RATUS MASINAI PAKEIST..NA DIRBK JAU DIRBK,TIK NEPAVARGK..

Vadakste

Vadakste portretas
Nugyvens zmogelis grazu gyvenimeli ,sociai pavalges, netrukumas pinigeliu, tik svarbiausia mokek kazka kalbeti, o kiti klausysis ausis pastate ir akis isverte.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių