Quantcast

E. Misiūnas: Lietuvoje gyvenimas gerėja, grįžta auksarankiai emigrantai

Lietuvoje gyvenimas tikrai gerėja, sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, komentuodamas pastarųjų mėnesių statistiką, rodančią, kad į Lietuvą įvažiuojančių imigrantų yra daugiau nei iš šalies išvažiuojančiųjų emigrantų.

„Aš tikiuosi, kad tie skaičiai yra grįžtantys lietuviai“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ vylėsi ministras.

Pasak E. Misiūno, gerėjantis gyvenimas Lietuvoje po truputį į šalį grąžina auksarankius lietuvius, anksčiau geresnio uždarbio ieškojusius užsienyje.

Ministras savo išsakytus teiginius grindė asmenine patirtimi ir dalinosi savo buto remonto įspūdžiais. E. Misiūnas tvirtino, kad iš statybininkų, kurie jam darė buto remontą, išgirdęs, jog Lietuvoje statybose galima uždirbti tokius pačius pinigus kaip ir Anglijoje.

„Manau, kad situacija yra tokia, kad tie auksarankiai lietuviai grįžta į Lietuvą ir gali puikiai čia dirbti. Ir aš labai dėl to džiaugiuosi“, - apibendrino vidaus reikalų ministras.

Manau, kad situacija yra tokia, kad tie auksarankiai lietuviai grįžta į Lietuvą ir gali puikiai čia dirbti. Ir aš labai dėl to džiaugiuosi.

Kartu jis pažymėjo, kad nereikėtų baimintis, jei gerėjanti ekonominė situacija šalyje pritrauks vis daugiau imigrantų iš užsienio valstybių. Ministras pabrėžė, kad teisės aktuose esama labai gerų saugiklių, neleisiančių iš lietuvių atimti darbo vietas.

„Yra daug saugiklių, kurie apsaugos, kad neatsitiktų taip, jog į Lietuvą atsivežus užsieniečių, jie dirbtų už vieno lietuvio atlyginimą trise. Taip tikrai nebus“, - ramino E. Misiūnas.

Statistikos departamento duomenimis, vasarą dėl didesnės imigracijos Lietuvoje pagausėjo gyventojų. Birželį į Lietuvą atvyko 448 žmonėmis daugiau nei iš jos išvyko.

Tačiau bendras pastarųjų metų migracijos rodiklis išlieka neigiamas, nes metų pradžioje iš šalies išvyko kur kas daugiau žmonių nei į ją atvyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:DD

:DD portretas
visose salyse pilna lietuviu:))grysta nebent issiregistruoti..

motas

motas portretas
Auksarankiai sedi Seime!

Kauniokas

Kauniokas portretas
Žurnaliugos be melo negali.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių