Quantcast

E. Masiulis teigia bent dvejus metus susirašinėjęs su D. Grybauskaite

  • Teksto dydis:

Politinės korupcijos byloje įtariamas buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis tvirtina mažiausiai dvejus metus elektroniniais laiškais susirašinėjęs su prezidente Dalia Grybauskaite, skelbia „Lietuvos rytas“.

E. Masiulis dienraščiui patvirtino, kad kelerius metus vykusį susirašinėjimą su prezidente matęs ant politinės korupcijos bylai vadovavusio prokuroro Justo Lauciaus stalo. Buvęs liberalų pirmininkas tikino, kad per apklausas prokuroras su juo žadėjo aptarti laiškus, tačiau vėliau to atsisakė – E. Masiulis teigia priminęs apie tai jau pasibaigus ikiteisminiam tyrimui.

 „Tada mes pamatėme, kad bylos medžiagoje jų nėra, ir prašėme įtraukti, bet buvo oficialiai atsakyta, jog bylai jie nėra reikšmingi. Buvo keista, nes prieš metus J. Laucius pats siūlė tuos laiškus apklausoje aptarti", - stebėjosi E. Masiulis.

Pasak dienraščio, laiškuose buvo aptariami kandidatai į generalinius prokurorus, jų skyrimo aplinkybės, dabartinio premjero Sauliaus Skvernelio politinės ambicijos dalyvauti rinkimuose su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, kiti politiniai klausimai. Dienraštis nurodo, kad laiškuose 2014-ųjų vykusios prezidento rinkimų kampanijos metu D. Grybauskaitė aptarinėjo ir antrajame ture su ja susirungusio socialdemokrato Zigmanto Balčyčio galimas silpnybes.

Politinės korupcijos byloje atsakomybėn patraukti trys juridiniai asmenys – Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos bei koncernas „MG Baltic“, taip pat penki fiziniai asmenys: buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, E. Masiulis, eksliberalas Šarūnas Gustainis bei buvęs Darbo partijos pirmininkas Vytautas Gapšys.

E. Masiulis kaltinamas dėl prekybos poveikiu, kyšininkavimo ir neteisėto praturtėjimo, buvusiam šios partijos vicepirmininkui G. Steponavičiui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu, buvusiam Vilniaus miesto tarybos nariui Š. Gustainiui – kyšininkavimu. Buvęs Darbo partijos vadovas eksparlamentaras Vytautas Gapšys įtariamas dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, tuo tarpu R. Kurlianskis įtariamas dėl papirkimo ir prekybos poveikiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

staigmena

staigmena  portretas
Pagaliau pasirode ir musu Magnolija vadinamos Prezidentes tikrasis veidas ir jos saziningumo ir principingumo irodinejimas.As manau kad daugumos tautieciu tame tarpe ir mano pasitikejimas Prezidente suduzo i sipulius bet ka padarysi juk cia politikos raizgalyne. nors niekada sito nesitikejau.

...

... portretas
Che: "Buvęs liberalų pirmininkas tikino, kad per apklausas prokuroras su juo žadėjo aptarti laiškus, tačiau vėliau to atsisakė" - tardytojai įvairius triukus taiko, fiktyvius dokumentus rodo, ir tik nesąžiningi ant tokių 'kabliukų' kimba, jais paskui dangstytis bando.

taigi

taigi portretas
Tai Masiūlis pasipiršo Dalytei po dviejų metų merginimo ar ne? Taip ir nesupratau.
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių