Quantcast

E. Gentvilas prašo premjero pasiaiškinti dėl R. Masiulio

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas penktadienį kreipėsi į premjerą ir Valstybės kontrolę, prašydamas įvertinti, ar susisiekimo ministras Rokas Masiulis, laikinai einantis švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas, susitarimu su ministerijoje streikavusiais pedagogais nepažeidė įstatymų.

Politikas nuogąstauja, kad ministro nurodymas sumokėti atlyginimus streikavusiems pedagogams iš biudžeto - viršija jo įgaliojimus.

„Kyla abejonių, ar raštas, skirtas merams ir valstybinių įstaigų vadovams, kuriuo ministras nurodė streikavusiems pedagogams streiko metu negautas pajamas kompensuoti iš biudžeto lėšų, šias įvardijant kaip papildomas pedagogų konsultacijas moksleiviams ateityje - neviršija jo įgaliojimų“, - iškėlė klausimą parlamentaras.

E. Gentvilas pabrėžė, kad pagal įstatymą nepanaudotos lėšos atlyginimams metų pabaigoje privalo būti grąžintos į valstybės biudžetą, todėl jam abejonių kelia R. Masiulio ir Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos susitarimo teisėtumas.

Politikas siekia išsiaiškinti, ar Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos laikinasis vadovas R. Masiulis neviršijo savo įgaliojimų, praeitų metų gruodžio 19 d. nusprendęs finansinę naštą dėl streikavusių pedagogų permesti savivaldybėms ir mokyklų administracijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Gentvilas tikisi , kad tos lėšos atiteks partijoms -ŠŪDO .

tomui, kodėl klaidinate ? Buvo streikas ..

tomui, kodėl klaidinate ? Buvo streikas .. portretas
Pirmadienį Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) reikalavimams pritariančių mokyklų ir darželių darbuotojai PRADEDA NETERMINUOTĄ STREIKĄ , prie kurio prisijungs 79 įstaigos. Kaip Eltai SAKĖ LŠDPS pirmininkas Andrius NAVICKAS, STREIKE dalyvaujantys švietimo darbuotojai neves pamokų, jiems nereikės eiti į darbą.

aldona

aldona portretas
o ką Gentvilas pastebėjo kad šiemet premijos sumažėjo ?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių