Quantcast

Dviem konservatoriams Krynicos ekonomikos forume neleido skaityti pranešimų

  • Teksto dydis:

Seimo valdyba neleido parlamentarams konservatoriams Rasai Juknevičienei ir Audroniui Ažubaliui vykti į Krynicos ekonomikos forumą Lenkijoje skaityti pranešimų – nutarta, jog užteks, kad ten Lietuvos Seimui atstovaus konservatorius Andrius Kubilius bei „valstietis“ Virgilijus Poderys.

„Vyksta du labai atsakingi žmonės. Valdyba nusprendė, kad jų užtenka racionalumo, taupymo ir atstovavimo prasme“, – BNS sakė pirmoji Seimo vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė.

Anot jos, konservatorius A. Kubilius – patyręs politikas, todėl galės tinkamai atstovauti Lietuvai ir perduoti jos poziciją.

Pasak R. Baškienės, komandiruodama Seimo narius į įvairius renginius valdyba stengiasi išlaikyti valdančiųjų ir opozicijos atstovavimo bei proporcingumo principą – jeigu į renginį kviečiami keli parlamentarai, siunčiami skirtingų frakcijų atstovai.

R. Juknevičienė savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad į Krynicos ekonomikos forumą buvo kviesta skaityti pranešimo apie saugumą.

„Buvau pakviesta skaityti pranešimą Krynicos forume Lenkijoje. Tai vienas svarbiausių saugumo renginių mūsų regione. Mano tema taip pat svarbi – „Kibernetinis karas ir geopolitika – Šaltojo karo naujasis frontas“. Tačiau „valstiečių“ valdoma Seimo valdyba manęs neišleido. Gal jei būčiau skridusi kur nors į Australiją, būtų kitaip“, – paironizavo politikė.

Seimo valdybos sprendimas į Australiją ir Okeaniją komandiruoti Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnę Ritą Tamašunienę buvo sukėlęs nemažą rezonansą. Ji ten dalyvauja 4-ojoje Okeanijos apaštališkojo gailestingumo konferencijoje ir susitikimuose su Australijos lietuvių bendruomene Melburne.

Ekonomikos forumas Krynicoje rengiamas daugiau nei du dešimtmečius. Į šį forumą, kuris neoficialiai vadinamas Rytų Europos Davoso forumu, kasmet susirenka Vidurio ir Rytų Europos verslo bei politikos lyderiai. Paprastai jis vyksta rugsėjo pradžioje.

Šiemet į jį ketina vykti ir Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
kad psichinius ligonius gydo o jie nori pasisakyt ekonomikos forume

Sveikinu

Sveikinu portretas
Sveikinu Kauno dieną.Jos straipsniais susidomėjo trolių vatufkiniai. Vadinasi laikraštis gyvas.

Pravilno tovarišči

Pravilno tovarišči portretas
Mūsų laikais buvo kategorija ,,nevyjezdnyje". Dabar irgi atsirado,Tradicijos tęsiamos. Sovietinės.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių