Quantcast

Druskininkų meras pakluso teismui: sodybos tvorą nugriovė

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas patenkino teismo sprendimą nugriauti savo sodybos tvorą, stovėjusią per arti Ratnyčios upelio.

„Buvo paprašyta darbininkų, kad nugriautų. Yra teismo sprendimas. Aišku, yra apmaudu, kad teismai vadovaujasi ne teisinės valstybės pagrindais, t. y įstatymine baze, – aiškino R.Malinauskas. – Jeigu 1960 metų tvora turi būti nugriauta pagal 1992 metų Vyriausybės nutarimą, tai aš kažkaip daugiau ko pakomentuoti ir negaliu.“

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas pernai gruodį galutine ir neskundžiama nutartimi paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo meras buvo įpareigotas nugriauti savo sodybos Latežerio kaime tvorą. Ji tęsiasi iki pat šalia tekančio Ratnyčios upelio. Pažeidimą dar 2014-ųjų viduryje nustatė Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos priežiūros inspekcija.

Kaip skelbia naujienų portalas delfi.lt, tvora greičiausiai nugriauta praėjusį savaitgalį, tačiau, aplinkosaugininkų teigimu, teismo nurodymas atliktas ne iki galo, nes nuardyti tik tvoros skydai, bet ne betoninis pamatas. Apie tai artimiausiu metu ketinama informuoti R.Malinauską.

Politikas BNS tvirtino, kad šiuo metu yra komandiruotėje Maltoje ir situaciją išsiaiškins grįžęs kitos savaitės pradžioje.

„Pamatas tam, kad būtų sutvirtinta krantinė, tai nėra tvora. Kai grįšiu, išsiaiškinsiu, kas yra pamatas, kas yra tvora, kas yra dar kiti dalykai. Nemanau, kad jinai kam nors trukdo“, – sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūdna

Liūdna portretas
Kiek dar daug Lietuvoje tamsuolių.Jiems viskas blogai ir kalba,kad kalbėti.Susimastykite.Ar nuo to,kad ten stovi ta tvora,valstybė prarado nors vieną eurą? Žinoma ne.Ir jeigu ta tvora būtų ne prie Malinausko namo,jos niekas net nežinotų.Tai labai kvaila.Juk Lietuva praranda milijonus,kur ten milijonus,milijardus,tai gal kalbėkime apie tai.Sukoncentruokime dėmesį į rmtus dalykus,dėl kurių nyksta tauta,o ne į kažkokios tvoros gabalą.

ww

ww portretas
Visai nesvarbu,kada ta tvora pastatyta,jeigu ji ten neturi stoveti,turi buti nugriauta. Per daug "karaliuku" atsirado Lietuvoje,kurie uzeme vaizdingiausias Lietuvos vietas ir dar apsistate tvoromis. Galiu tik viena pasakyti,tai nesites amzinai ir viena diena baigsis,kai zmonems nusibos tas akiplesiskas nacionaliniu parku niokojimas ir jie prades mastyti valstybiskai. Na,o kol kas nors tiek pasiekta (jeigu tai pasiekimas,nes kiek tokiu apsitverusiu Lietuvoje..?).

teisingumas ira

teisingumas ira portretas
Pagaliau Druskininku caraiti priciupo teko jam paklusti teisingumui, turbut labai sunku buvo su tuo susitaikyti kad teks nugriauti tvorele, labai pergyvena uzuojata jam...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių