Quantcast

Draugystė su socialdemokratais „valstiečiams“ jau apkarto?

Priimant sprendimus Seime tenka kliautis opozicija, o jei socialdemokratai nebemato prasmės būti koalicijoje, apie tai turėtų informuoti kuo anksčiau, sako premjeras Saulius Skvernelis.

„Manau, kad šioje situacijoje reikėtų labai aiškiai mūsų partneriams pasakyti: jei jie mato, kad jiems yra žalingas buvimas šitoje valdančiojoje daugumoje, kad jiems yra diskomfortas arba jie nemato prasmės, tai tokią žinią mums, aišku, būtų gerai žinoti kuo anksčiau, tą apsisprendimą ir tai yra gerbtinas požiūris“, – pirmadienį žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Konfliktas paaštrėjo dėl urėdijų pertvarkos

S.Skvernelis taip pat teigė, kad kol kas formalizuoti mažumos Vyriausybę su opoziciniais konservatoriais ar kitomis opozicinėmis frakcijomis yra anksti.

„Labai daug kas priklauso (nuo to – BNS), kas taps nauju socialdemokratų pirmininku, kokia bus suformuota nauja partijos vadovybė ir kiek ji bus įgali ir galės daryti įtaką Seimo narių, dirbančių Seime, veiklai. Kol kas, aš manau, bent jau formalizuoti (mažumos Vyriausybės – BNS) bent jau nematau reikalo. Diskusijos su partneriais tęsiasi, šiandien mes taip pat susitiksime kalbėtis apie tam tikrus principinius dalykus“, – sako S.Skvernelis.

Premjeras teigė, kad šiuo metu su kitomis politinėmis jėgomis Seime reikia tartis atskirai „dėl kiekvienos esminės reformos, reikalingos valstybei“. Pasak jo, nors ryte sutariama dėl principinių pozicijų, tačiau „Seime atsiranda įvairiausių priežasčių ir sprendimų, kurie būna siurprizai“.

Pastaruoju metu konfliktas tarp valdančiųjų paaštrėjo dėl svarstomos urėdijų pertvarkos, svarstant ją Seime projekto nepalaikė nė vienas socialdemokratas.

S.Skvernelis pirmadienį sakė, kad kol kas koalicijos sutartis yra galiojanti, tačiau jei su socialdemokratais nebus rasta sutarimo dėl esminių klausimų, gali būti svarstomas jungimasis ir su opozicinėmis frakcijomis.

„Jei įvyktų kitaip, reikėtų galvoti apie įvairius variantus: Vyriausybė gali tapti ir mažumos Vyriausybe, gali būti formuojama ir kita koalicija, gali būti veikimas mažumos Vyriausybės su opozicinėmis dabartinėmis didžiausiomis frakcijomis pasirašant atskirus susitarimus dėl strateginių pokyčių, reikalingų valstybei“, – teigė jis.

Anot Vyriausybės vadovo, socialdemokratai kaip partneriai reikalingi, kad Vyriausybė galėtų savo programą vykdyti iš esmės.

„Klausimai man irgi kyla po vieno, antro, trečio tokio sprendimo, ar mes dar esame tie koalicijos partneriai, ar ne, matyt, ir partneriai kelia tokį patį klausimą, ar jie gal irgi jaučiasi kažkur neįvertinti, sakė, kad trūksta bendravimo, dabar bendraujame tikrai pakankamai daug“, – dėstė S.Skvernelis.

Jis teigė su opozicija kol kas nekalbėjęs apie galimą naują koaliciją, bet per susitikimus su opozicinių frakcijų atstovais yra prašęs palaikymo esminėms reformoms, tarp jų – ir urėdijų.

Paklaustas, ar socialdemokratams nepalaikant urėdijų reformos, koalicijų partnerių bus prašoma trauktis, jis tvirtino, kad jų pozicija bus atsakymas į klausimą „ar kolicijos sutartis turi tolesnę prasmę, ar ne“. S.Skvernelio teigimu, reformos esmė yra ne žmonių atleidimas, o procesų, ypač prekybos mediena, skaidrinimas, išlaikymas balanso tarp ekologijos ir ekonominės-ūkinės veiklos. Jis žadėjo siekti ir valdančiuosius, ir opoziciją įtikinti šios pertvarkos reikalingumu toliau svarstant ją Seimo komitetuose.

„Aš įtikinėsiu ir partnerius, ir kitas frakcijas Seime, kad Vyriausybės pasiūlytas modelis yra geriausias“, – akcentavo Vyriausybės vadovas.

A. Butkevičių nustebino S. Skvernelio priekaištai

Socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius sako esąs nustebintas „valstiečių“ deleguoto premjero Sauliaus Skvernelio priekaištų, kad parlamente balsuojant dėl Vyriausybės teikiamų reformų tenka kliautis opozicija, o ne koalicijos partneriais. Jis sako laukiąs būtent Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atsakymo, ar socialdemokratai reikalingi koalicijoje.

„Aš siūlyčiau pirmiau savo virtuvėje susitvarkyti, aiškiai pasakyti, ar koalicijoje socialdemokratai gali būti, ar jie mato tam tikrą tolesnį tikslingumą buvimo, o jeigu ne, tai mes esame atsakingi už esančią padėtį Lietuvoje, ir mes elgsimės labai atsakingai“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė A.Butkevičius.

„Jie – pagrindinė koalicijos frakcija, jie turi aiškiai pasakyti ir pasakyti argumentais, kokie yra numatyti Vyriausybės prioritetai įgyvendinti Seime, ir mes aiškiai pasakysime, kuriems pritariame, kuriems nepritariame. Politiko dalia yra tai, kad tik dialogo, kompromiso pastangomis galima sėkmingai dirbti, o viešai kalbėt apie tam tikrus dalykus, kurie nepagrįsti tam tikrais sprendimais, yra truputį žema“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Premjeras teigė, kad šiuo metu su kitomis politinėmis jėgomis Seime reikia tartis atskirai „dėl kiekvienos esminės reformos, reikalingos valstybei“. Pasak jo, nors ryte sutariama dėl principinių pozicijų, tačiau „Seime atsiranda įvairiausių priežasčių ir sprendimų, kurie būna siurprizai“.

„Ministras pirmininkas tokiu pareiškimu mane nustebino, ir frakciją nustebino, dėl to, kad daryti tokią išvadą ministrui pirmininkui visų pirma reikėtų pasiaiškinti, dėl kokių priežasčių jis tai kalba ir išvadas daro. Mūsų ministrai dirba Vyriausybėje, Seime nė vienas įstatymas, kurį pateikė Vyriausybė, neatmestas. Jei vyksta debatai ir socialdemokratai turi kitą požiūrį ir jie viešai išsako, ir daromos tokios kategoriškos išvados, aš manau, jos per anksti, tai nepriduoda solidumo ministrui pirmininkui. Aš pirmiausia siūlyčiau kalbėtis, aiškintis, susitikti, pirmiausia reikia išgirsti ir tada teikti pareiškimus“, – į tai reagavo A.Butkevičius.

Klausiamas, kaip vertina didesniųjų koalicijos partnerių konsultacijas su opozicija, socialdemokratų vadovas sakė dėl to nematantis nieko blogo.

„Čia nieko blogo nėra, kada mes 2012 metais suformavome Vyriausybę, balsuojant dėl biudžeto konservatorių partija mus palaikė, o Darbo partija balsavo „prieš“. Aš manau, kad nereikėtų taip jautriai reaguoti į svarbius klausimus Seime ir ieškoti kompromiso“, – tvirtino socialdemokratų vadovas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su Lietuvos socialdemokratų partija valdančiąją koaliciją sudarė pernai lapkritį. Prieš tai derybos dėl koalicijos vyko ir su konservatoriais.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turi 56 atstovus, socialdemokratai – 19, konservatoriai – 31.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n

n portretas
nabagas vienas ir kitas fotkes pradžiai žiūrėkite kaip mes norime draugystės su socdemokratais, ,valstiečiai žali kolūkiečiai, kaip troško prastumti savo fokusus bet matote nelabai kas išėina eina kitu kampu, ir nėra palaikymo o kaip norisi liaudi laikytim už pavadelio pririšto ir antsnukio uždėto ,premjeras kolūkiečiu subures ministru brigada tokio šlamšto kurie nemoka dirbti ir tik visokius fokusus stumdo, taip ponas juk pradėjo lakstyti pas konservatorius ponus gabrijelius landz,,, bet demaršas ir ten šnipštas gaunasi, juk ten oi kokie gudrus sėdi tiek metu skriaude liaudi, iki ubagino dastumti sugebėjo, kur tau, o žmones visi matom kad visai ne tie atėjo kurie stengtis norėjo liaudžiai bet ne nuo to galo pradėjo dar blogi didesni sukurti sugebėjo kur net nieko nesakė savo programoj, eidami kišdami savo nosį prie lovio ilindo ir te tau lovys jau sugadintas,,,,, mato kad nemoka nieko taip ir klaidžuoja po partijas vis stena kasnio geresnio, bet neranda,,,,,

jau

jau portretas
matosi is komentaru jei socdemonai pradejo kandziotis tai galugale zmones pamate ju tikrai veida kur visur veidmainystes ir ciniskas melas tai gal atsibusite is to letargo ir pripazinsite komunistus kaip ir fasistus nusikalstama gauja be morales ir sazines dar bandancia mus valdyti

NA NA

NA   NA portretas
landsberginių KGBIstų politinei gaujai ,"skaldyk ir valdyk "pasisekė programa " trojos arklys" Skvernelis atliko savo juodą darbą ,per akivaizdžiai valstiečiai eina į konfrontacijas su socdemais ,o anūkėlis pastoviai laukia už durų pakvietimo ,_____tik deja valstiečiai pralaimės žmonių pasitikėjimą ,jei susijungs su landsberginiais ,,,sėkmės Butkevičiui ,šliaužiok kaip anūkėlis ,o savus pardavinėk ,kaip mentas ,kol gausi ko norėsi ,,,,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių